Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαλκιδική και το χειμώνα!

Χαλκιδική και το χειμώνα!

Η Χαλκιδική αποτελεί, ως γνωστόν, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της χώρας μας τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν προσελκύει στις χρυσαφένιες αμμουδιές και τις δαντελωτές ακρογιαλιές της πολυάριθμους έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες. Όμως, η Χαλκιδική προσφέρεται και το χειμώνα για περιηγήσεις και εξορμήσεις, μια και διαθέτει πυκνά πευκοδάση, πλούσια χλωρίδα και πανίδα στον ορεινό όγκο […]

Η Χαλκιδική αποτελεί, ως γνωστόν, ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά κέντρα της χώρας μας τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν προσελκύει στις χρυσαφένιες αμμουδιές και τις δαντελωτές ακρογιαλιές της πολυάριθμους έλληνες και αλλοδαπούς επισκέπτες.

Όμως, η Χαλκιδική προσφέρεται και το χειμώνα για περιηγήσεις και εξορμήσεις, μια και διαθέτει πυκνά πευκοδάση, πλούσια χλωρίδα και πανίδα στον ορεινό όγκο του Χολομώντα, μεσόγεια χωριά με παραδοσιακό χρώμα, μεγάλης αξίας αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά μνημεία.

Στη χερσόνησο της Σιθωνίας, και με αφετηρία το Νέο Μαρμαρά, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν, μέσω του παραδοσιακού χωριού Παρθενώνα, τους πευκόφυτους ορεινούς όγκους της ευρύτερης περιοχής.

Εκεί θα ανακαλύψουν, μεταξύ άλλων, την Ψαριά, υπέροχο χώρο αναψυχής με βρύσες και τρεχούμενα νερά, το πυροφυλάκιο στην κορυφή Ψηλός Δραγουδέλης, με πανοραμική θέα, και τη θέση «Ίταμος», με το ομώνυμο είδος αειθαλούς κωνοφόρου δέντρου (ίταμος ή ήμερο έλατο), θεόρατα πεύκα και επιβλητικούς ογκόλιθους-φυσικά γλυπτά. Το όρος Ίταμος, προστατευόμενος βιότοπος, είναι ιδεώδες για περιπατητικές ή και ποδηλατικές διαδρομές.

Κοντά στην Όλυνθο, γεωργικό χωριό, χτισμένο σε ελαιόφυτη περιοχή, βρίσκονται τα ερείπια της ομώνυμης αρχαίας πόλης, ο βυζαντινός πύργος (14ος αιώνας) στη θέση «Μαριανά» και τα ερείπια του ναού του Αγίου Νικολάου (10ος ή 11ος αιώνας) στην ίδια θέση.

Ξεχωριστό χρώμα έχει η Μεγάλη Παναγία, μεσόγεια κωμόπολη με αξιόλογα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, απλωμένη σε όμορφη τοποθεσία. Κοντά της βρίσκεται το Γομάτι, γεωργικό χωριό, χτισμένο σε περιοχή με κατάφυτους λόφους και εύφορες πεδινές εκτάσεις. Ιδιαίτερα μεγάλης οικολογικής αξίας είναι το δασικό συγκρότημα Γοματίου – Μεγάλης Παναγίας, όπου είναι αναπτυγμένη η υλοτομία.

Στο βορειοδυτικό τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής βρίσκεται η Γαλάτιστα, με παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όμορφα σπίτια και αρχοντικά, πλακόστρωτη πλατεία, σοκάκια, βρύσες και εντυπωσιακό βυζαντινό πύργο.

Αρχοντικά μακεδονικής αρχιτεκτονικής, πλακόστρωτοι και λιθόστρωτοι δρόμοι και σοκάκια στολίζουν την Αρναία, παραδοσιακή κωμόπολη, χτισμένη στις βόρειες απολήξεις του Χολομώντα, σε υψόμετρο 600.

Πατήστε εδώ για να βρείτε κάθε είδους πληροφορίες για τους οικισμούς και τις φυσικές ομορφιές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024