Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Δρακόσπιτο της Όχης

Το Δρακόσπιτο της Όχης

Ξημέρωνε ένα γλυκό πρωινό κι είχαμε μόλις φθάσει στο ορειβατικό καταφύγιο της Όχης (υψόμετρο 1.030), πάνω από την Κάρυστο. Το βουνό της Νότιας Εύβοιας με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία, το έντονο ανάγλυφο και τη σπάνια χλωρίδα μοσχοβολούσε και μας χάριζε τις πρώτες όμορφες εικόνες: ένα δάσος από υπεραιωνόβιες καστανιές στη θέση «Καστανόλογγος», μια πλαγιά με χαμηλή […]

Ξημέρωνε ένα γλυκό πρωινό κι είχαμε μόλις φθάσει στο ορειβατικό καταφύγιο της Όχης (υψόμετρο 1.030), πάνω από την Κάρυστο.

Το βουνό της Νότιας Εύβοιας με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία, το έντονο ανάγλυφο και τη σπάνια χλωρίδα μοσχοβολούσε και μας χάριζε τις πρώτες όμορφες εικόνες: ένα δάσος από υπεραιωνόβιες καστανιές στη θέση «Καστανόλογγος», μια πλαγιά με χαμηλή βλάστηση και θυμάρια κι ένα κοπάδι από κατσίκια που ζουν εδώ.

Αφήσαμε το αυτοκίνητο και ακολουθήσαμε το στενό μονοπάτι που περνά δίπλα από το καταφύγιο και οδηγεί στο φημισμένο Δρακόσπιτο της Όχης. Η διαδρομή παρουσίαζε αυξομειώσεις ως προς το βαθμό δυσκολίας, όμως η θέα ήταν εντυπωσιακή κι ο δροσερός αέρας του βουνού μάς έδινε ενέργεια και δύναμη να συνεχίσουμε.

Έπειτα από μιάμιση ώρα περίπου φθάσαμε στο πετρόχτιστο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Δρακόσπιτο και στην κορυφή της ‘Οχης, σε υψόμετρο 1.399.

Ξεχωριστής ομορφιάς ήταν οι εδώ γεωλογικοί σχηματισμοί και απίστευτη η θέα στη γύρω περιοχή και την Κάρυστο.

Πήραμε λίγες βαθιές ανάσες και αγγίξαμε με δέος το εντυπωσιακό μνημείο της αρχαιότητας, που είναι συνυφασμένο με θρύλους και παραδόσεις.

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, τα Δρακόσπιτα, που χρονολογούνται από τον 6ο έως το 2ο αιώνα π.X., ήταν χώροι ιεροί, αφιερωμένοι στο Δία και την Ήρα.

Αναμφίβολα, οι περιπατητές και οι λάτρεις της φύσης αξίζει να γνωρίσουν, να αγγίξουν το Δρακόσπιτο, στην κορυφή της ‘Οχης.

Η ανάβαση στο Δρακόσπιτο είναι μια εμπειρία για λίγους, για όσους επιλέγουν κάτι το πραγματικά διαφορετικό και ασφαλώς αντέχουν.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024