Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νυδρί, απέναντι από τα Πριγκιποννήσια

Νυδρί, απέναντι από τα Πριγκιποννήσια

Πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο, το μεγαλύτερο της Λευκάδας, το Νυδρί απλώνεται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, στο μέσον περίπου των ανατολικών ακτών του νησιού. Πίσω από το Νυδρί απλώνεται κατάφυτη πεδινή έκταση, ενώ απέναντί του βρίσκονται τα μαγευτικά Πριγκιποννήσια (η Μαδουρή, η Χελώνη, ο Σκορπιός, η Σπάρτη και το Σκορπίδι) και η είσοδος του όρμου του […]

Πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο, το μεγαλύτερο της Λευκάδας, το Νυδρί απλώνεται κατά μήκος της παραλιακής ζώνης, στο μέσον περίπου των ανατολικών ακτών του νησιού.

Πίσω από το Νυδρί απλώνεται κατάφυτη πεδινή έκταση, ενώ απέναντί του βρίσκονται τα μαγευτικά Πριγκιποννήσια (η Μαδουρή, η Χελώνη, ο Σκορπιός, η Σπάρτη και το Σκορπίδι) και η είσοδος του όρμου του Βλυχού με το καταπράσινο ακρωτήρι της Αγίας Κυριακής.

Με αφετηρία το Νυδρί, εκδρομικά και ιστιοπλοϊκά σκάφη δίνουν στους παραθεριστές τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα Πριγκιποννήσια, το Μεγανήσι, την Ιθάκη και την Κεφαλλονιά.

Εξάλλου, το Νυδρί αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για επισκέψεις στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής (στο ομώνυμο ακρωτήρι) και στο γειτονικό σπήλαιο των Νυμφών, στον τάφο του Γουλιέλμου Ντέρπφελντ (γερμανού αρχιτέκτονα και αρχαιολόγου, που ταύτισε τη Λευκάδα με την ομηρική Ιθάκη), στους καταρράκτες και στο φαράγγι Δημοσάρι (όμορφη τοποθεσία, με πλατάνια, τρεχούμενα νερά και λιμνούλες ανάμεσα στους βράχους).

Ξεχωριστή εμπειρία αποτελεί η περιήγηση στον επιβλητικό ορεινό όγκο του Σκάρου (των Σκάρων) με τα υπεραιωνόβια δέντρα, βόρεια από το Νυδρί. Στη διαδρομή προς το Σκάρο, μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Λευκάδας, οι ταξιδιώτες απολαμβάνουν την υπέροχη θέα αρχικά στο βόρειο τμήμα του νησιού και ακολούθως στο Νυδρί και τα Πριγκιποννήσια.

Σε μικρή απόσταση από το Νυδρί βρίσκονται το Περιγιάλι (1,5 χλμ Β), παραθεριστικός οικισμός με αξιόλογη ξενοδοχειακή υποδομή, και το Νεοχώρι (5 χλμ Δ), χωριό με τις εκκλησίες της Παναγίας και του Αγίου Δημητρίου, καθώς και μοναδική θέα στα Πριγκιποννήσια.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Νυδρί και όλους τους υπόλοιπους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024