Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου

Το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου

Μια προστατευόμενη περιοχή

Το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 820 τ.χλμ, εντός των ορίων των περιφερειακών ενοτήτων Ιωαννίνων, Άρτας και Τρικάλων. Περιλαμβάνει δύο μεγάλα ορεινά συγκροτήματα, το Λάκμο (Περιστέρι) και τα Αθαμανικά όρη, ευρέως γνωστά ως Τζουμέρκα.

Το Εθνικό Πάρκο θεσμοθετήθηκε ως προστατευόμενη περιοχή το 2009, προκειμένου να επιτευχθεί η διατήρηση της φυσικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της άγριας ζωής, παράλληλα με την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που εναρμονίζονται με την προστασία της φύσης.

Την εικόνα του Εθνικού Πάρκου συνθέτουν περιοχές που ανήκουν στο πανευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000, καταφύγια άγριας ζωής, τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, πέντε παραδοσιακοί οικισμοί (Συρράκο, Καλαρρύτες, Ραφταναίοι, Χαλίκι, Ανθούσα) και πλήθος κηρυγμένων μνημείων.

Το Εθνικό Πάρκο Τζουμέρκων, Περιστερίου και Χαράδρας Αράχθου, με το έντονο ανάγλυφο, τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές και την ιδιαίτερα αισθητή παρουσία του υδάτινου στοιχείου, συνιστά μια ιδανική πρόταση για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού. Ο επισκέπτης του έχει τη δυνατότητα να απολαύσει τοπία μοναδικής αισθητικής και περιβαλλοντικής αξίας, να ακολουθήσει μονοπάτια με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, ανάμεσα σε φυσικούς καταρράκτες, φαράγγια και χαράδρες, να γνωρίσει σπάνια ή και ενδημικά είδη φυτών.

Στο Εθνικό Πάρκο συνδυάζονται με ιδανικό τρόπο το φυσικό και το ανθρωπογενές περιβάλλον: τα έργα της φύσης και τα έργα του ανθρώπου συνυπάρχουν αρμονικά, προσδίδοντας στην περιοχή μια πραγματικά ξεχωριστή φυσιογνωμία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024