Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόρος, ειδυλλιακός και γαλήνιος

Πόρος, ειδυλλιακός και γαλήνιος

Tόπος έμπνευσης για σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων, ο κοσμοπολίτικος Πόρος, που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών του Αργοσαρωνικού, οφείλει την ονομασία του στο στενό πέρασμα («πόρο») που τον χωρίζει από τις πελοποννησιακές ακτές. Νησί με αξιόλογη ναυτική παράδοση, ο Πόρος προσελκύει πολυάριθμους παραθεριστές και λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών. Οι δαντελωτές ακρογιαλιές, τα γαλαζοπράσινα νερά, η […]

Tόπος έμπνευσης για σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων, ο κοσμοπολίτικος Πόρος, που ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών του Αργοσαρωνικού, οφείλει την ονομασία του στο στενό πέρασμα («πόρο») που τον χωρίζει από τις πελοποννησιακές ακτές.

Νησί με αξιόλογη ναυτική παράδοση, ο Πόρος προσελκύει πολυάριθμους παραθεριστές και λάτρεις των θαλάσσιων εκδρομών.

Οι δαντελωτές ακρογιαλιές, τα γαλαζοπράσινα νερά, η πυκνή βλάστηση και οι χαμηλοί λόφοι του νησιού συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Πρωτεύουσα και λιμάνι του ομώνυμου νησιού, η ονομαστή πολιτεία του Πόρου είναι αμφιθεατρικά χτισμένη απέναντι από το Γαλατά Tροιζήνας.

Tο στενό θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ του Πόρου και του Γαλατά, τα νεοκλασικά κτίρια, τα παραδοσιακά σπίτια, τα γραφικά καλντερίμια και ο πύργος του ρολογιού συνθέτουν την εντυπωσιακή εικόνα του οικιστικού κέντρου του νησιού.

Πυκνά δρομολόγια μικρών σκαφών και φεριμπότ διαπεραιώνουν τους κατοίκους του νησιού και τους εκδρομείς από το Γαλατά στον Πόρο και αντίστροφα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024