Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το άλλο πρόσωπο της Ύδρας

Το άλλο πρόσωπο της Ύδρας

Η πόλη της Ύδρας, το σπάνιο αυτό αρχιτεκτονικό σύνολο, δεν είναι το μόνο αξιοθέατο του ομώνυμου νησιού, όπως θεωρούν οι περισσότεροι επισκέπτες. Ο αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός πολλών κατοίκων της Αθήνας διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο περιπατητικών μονοπατιών, που δίνει τη δυνατότητα στους φυσιολάτρες να γνωρίσουν από κοντά το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του νησιού, να επισκεφθούν τα […]

Η πόλη της Ύδρας, το σπάνιο αυτό αρχιτεκτονικό σύνολο, δεν είναι το μόνο αξιοθέατο του ομώνυμου νησιού, όπως θεωρούν οι περισσότεροι επισκέπτες.

Ο αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός πολλών κατοίκων της Αθήνας διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο περιπατητικών μονοπατιών, που δίνει τη δυνατότητα στους φυσιολάτρες να γνωρίσουν από κοντά το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του νησιού, να επισκεφθούν τα μοναστήρια του και να ανέβουν στην ψηλότερη κορυφή του (588 μ.), απ’ όπου η θέα είναι πανοραμική.

Νοτιοδυτικά της πόλης της Ύδρας βρίσκονται η μονή της Αγίας Ευπραξίας, η μονή του Προφήτη Ηλία (στην κορυφή του ομώνυμου λόφου, 45’ από μονοπάτι) και η κορυφή Έρως, η ψηλότερη του νησιού (μονοπάτι 15’ από τη μονή του Προφήτη Ηλία).

Ανατολικά της πόλης της Ύδρας οι περιπατητές θα συναντήσουν τις μονές της Αγίας Τριάδας, της Αγίας Ματρώνης και του Αγίου Νικολάου (1 ώρα από μονοπάτι).

Για όσους έχουν περισσότερες δυνάμεις και όρεξη, προτείνουμε την επίσκεψη στη μονή της Παναγίας της Ζούρβας και στο φάρο που είναι χτισμένος στο ακρωτήρι Ζούρβα, στο ανατολικό άκρο της Ύδρας.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024