Πέντε προτάσεις για αξέχαστες πασχαλινές αποδράσεις

Πάσχα 2017 στην ελληνική ύπαιθρο
Πάσχα 2017 στην ελληνική ύπαιθρο
Ευρυτανία
Ευρυτανία
Ευρυτανία
Ευρυτανία
Ευρυτανία
Ευρυτανία
Ευρυτανία
Ευρυτανία
Λακωνία
Λακωνία
Λακωνία
Λακωνία
Λακωνία
Λακωνία
Λακωνία
Λακωνία
Σύρος
Σύρος
Σύρος
Σύρος
Σύρος
Σύρος
Σύρος
Σύρος
Μαγνησία
Μαγνησία
Μαγνησία
Μαγνησία
Μαγνησία
Μαγνησία
Μαγνησία
Μαγνησία
Σκιάθος
Σκιάθος
Σκιάθος
Σκιάθος
Σκιάθος
Σκιάθος
Σκιάθος
Σκιάθος
21 φωτογραφίες
Φωτό:
Βρισκόμαστε πλέον λίγες μόλις ημέρες πριν από την ημέρα της Λαμπρής, με το Θείο Δράμα να οδηγείται στην κορύφωσή του και τους πιστούς να συρρέουν σε αμέτρητες εκκλησίες και μοναστήρια, σε πόλεις και σε χωριά, σε βουνά, κάμπους και νησιά, για να βιώσουν τις μοναδικές συγκινήσεις που προσφέρει η θρησκευτική τελετουργία την πασχαλινή περίοδο.

Οι ΔΙΑΚΟΠΕΣ, στο κλίμα των αγίων ημερών του Πάσχα, σας προτείνουν πέντε ταξιδιωτικούς προορισμούς που προσφέρονται για αξέχαστες πασχαλινές αποδράσεις, καθώς συνδυάζουν με μοναδικό τρόπο τα ιδιαίτερα τοπικά έθιμα με το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Οι φετινές προτάσεις μας για τις πασχαλινές εξορμήσεις σας είναι οι ακόλουθες:

  • Ευρυτανία
Τόπος ορεινός στο σύνολό του, η Ευρυτανία, κομμάτι της Ρούμελης, συναρπάζει τους ταξιδιώτες με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές της, τις μοναδικές χρωματικές συνθέσεις και εναλλαγές.

Τα επιβλητικά ορεινά συγκροτήματα των Ευρυτανικών Αγράφων, του Τυμφρηστού (ψηλότερη κορυφή του, το Βελούχι), της Χελιδόνας και της Καλιακούδας, τα εντυπωσιακά φαράγγια και οι απόκρημνες βουνοπλαγιές, η μαγευτική λίμνη Κρεμαστών, οι ποταμοί Καρπενησιώτης, Ταυρωπός (Μέγδοβας), Κρικελλοπόταμος, Τρικεριώτης, Αγραφιώτης και Αχελώος (Ασπροπόταμος), οι πηγές, οι καταρράκτες, τα πυκνά δάση από έλατα, πεύκα και φυλλοβόλα συνθέτουν ένα σπάνιο φυσικό περιβάλλον, εξαιρετικού κάλλους.

Για να βρείτε πού θα μείνετε στην Ευρυτανία, πατήστε εδώ 

  • Λακωνία
Τόπος με ξεχωριστή φυσιογνωμία και σημαντική παρουσία στο διάβα των αιώνων, η φημισμένη λακωνική γη, η Λακεδαίμων της αρχαιότητας, απλώνεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου.

Μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες είναι η γνωριμία με τα πέντε διαφορετικά πρόσωπα της Λακωνίας: την κοιλάδα του Ευρώτα, τον επιβλητικό Ταΰγετο, τη μοναδική Μάνη, το φιλόξενο Πάρνωνα και την περιοχή από το Κυπαρίσσι έως τον Καβο-Μαλιά.

Για να βρείτε πού θα μείνετε στη Λακωνία, πατήστε εδώ

  • Σύρος
Νησί με αξιόλογη πολιτιστική, ναυπηγική και βιομηχανική παράδοση, η Σύρος, διοικητικό κέντρο και συγκοινωνιακός κόμβος των Κυκλάδων, γοητεύει τους επισκέπτες με το ξεχωριστό χρώμα της.

Την εικόνα του νησιού συνθέτουν η αρχοντική Ερμούπολη με τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά μνημεία, αγροτικοί οικισμοί με ξερολιθιές, πεδινές εκτάσεις με καλλιέργειες κηπευτικών, πευκόφυτα χωριά, παραθαλάσσιοι οικισμοί με σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και όμορφες παραλίες.

Για να βρείτε πού θα μείνετε στη Σύρο, πατήστε εδώ

  • Μαγνησία
Τόπος συνυφασμένος με τη φημισμένη μυθολογική παράδοση και το πλούσιο ιστορικό παρελθόν του, η Μαγνησία γοητεύει τους επισκέπτες με τις σπάνιες μορφολογικές εναλλαγές και αντιθέσεις της.

Δασωμένες βουνοπλαγιές με αξιόλογη χλωρίδα, άφθονα τρεχούμενα νερά και γραφικά μονοπάτια, καλλιεργήσιμες πεδινές εκτάσεις, κατάφυτες δαντελωτές ακρογιαλιές, γραφικοί όρμοι και εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες συνθέτουν το φυσικό ανάγλυφο της Μαγνησίας, που συνδυάζει έξοχα τις διακοπές στο βουνό και στη θάλασσα.

Για να βρείτε πού θα μείνετε στη Μαγνησία, πατήστε εδώ

  • Σκιάθος
Προικισμένη από τη φύση, η Σκιάθος, το φημισμένο νησί των Βορείων Σποράδων, αποτελεί χαρακτηριστικό πασχαλινό προορισμό, και τούτο διότι αφενός μεν η περίοδος αυτή συνήθως συμπίπτει με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας το νησί μεταμορφώνεται ριζικά, αφετέρου δε το σκιαθίτικο Πάσχα χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη εθιμοτυπία, που σπάνια συναντάται στην ελληνική επικράτεια.

Για να βρείτε πού θα μείνετε στη Σκιάθο, πατήστε εδώ


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

Τίτλος*
Γράψτε το σχόλιό σας*
Ονομα που θα εμφανιστεί στο σχόλιό σας
E-mail
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

Γράψτε το κείμενο όπως το διαβάζετε παρακάτω:
Αν το κείμενο δεν είναι ευδιάκριτο, πατήστε εδώ να δημιουργηθεί νέο κείμενο.