Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σιθωνία, χρυσαφένιες αμμουδιές και πευκόφυτοι ορεινοί όγκοι

Σιθωνία, χρυσαφένιες αμμουδιές και πευκόφυτοι ορεινοί όγκοι

Η εξόρμησή μας στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Σιθωνίας είχε ως αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο, μεσογειακή κωμόπολη με παραδοσιακό χρώμα, χτισμένη σε κατάφυτη περιοχή....

Η εξόρμησή μας στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Σιθωνίας είχε ως αφετηρία τον Άγιο Νικόλαο, μεσογειακή κωμόπολη με παραδοσιακό χρώμα, χτισμένη σε κατάφυτη περιοχή.

Η Τρανή Αμμούδα και ο Πύργος, αμμουδερές παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά, ήταν η πρώτη όμορφη εικόνα στον κόλπο του Αγίου Όρους (Σιγγιτικό).

Πολύ κοντά βρίσκεται ο Όρμος Παναγίας, παραθαλάσσιος οικισμός με τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες και μικρό λιμάνι, όπου δένουν βάρκες και αλιευτικά. Εκδρομικά σκάφη από τον Όρμο Παναγίας πραγματοποιούν περιηγήσεις στο ανατολικό τμήμα της χερσονήσου της Σιθωνίας, το δυτικό τμήμα της χερσονήσου του Άθω και την Αμμουλιανή, το όμορφο νησί της Χαλκιδικής.

Κοντά στον Όρμο Παναγίας βρίσκονται οι παραθεριστικοί οικισμοί Λατούρα και Λαγονήσι. Πευκόφυτες εκτάσεις και υπέροχες ακρογιαλιές (ξεχωρίζουν το Καρύδι, μαγευτική παραλία με λείους βράχους και διάφανα νερά, και η Φτερωτή, περιοχή με δαντελωτές ακτές) μας υποδέχθηκαν στη συνέχεια της διαδρομής μας, στην περιοχή της Βουρβουρούς, γνωστού παραθεριστικού κέντρου.

Μοναδική εμπειρία ήταν η περιήγησή μας με εκδρομικό σκάφος στα νησάκια της Βουρβουρούς, σε ένα γαλήνιο, εκπληκτικής ομορφιάς τοπίο, με γραφικές παραλίες. Το νησιωτικό σύμπλεγμα αποτελείται από τη Διάπορο και τις νησίδες Kαλαμονήσια, Πρασονήσι, Άγιο Iσίδωρο, Aμπελίτσι, Περιστέρι, Kαλογριά.

Μετά τη Βουρβουρού περάσαμε από την ακτή Κουτλουμούση (Λακάρα) και την ακτή Ζωγράφου, όπου τα κάμπινγκ βυθίζονται στην πυκνή βλάστηση γύρω από τις αμμουδερές παραλίες. Ο Αρμενιστής, με χαρακτηριστική αμμουδερή παραλία, οι Καβουρότρυπες, με εξωτικές ακρογιαλιές, το Πλατανίτσι, με θαυμάσια παραλία, προσελκύουν μεγάλο αριθμό παραθεριστών.

Ξεχωριστή εμπειρία ήταν η περιήγησή μας στους πευκόφυτους ορεινούς όγκους της Σιθωνίας, όπου είναι αναπτυγμένη η μελισσοκομία, και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ίταμου (753 μ.), που οφείλει την ονομασία της στο σπάνιο κωνοφόρο δένδρο, γνωστό από την αρχαιότητα για τις δηλητηριώδεις ιδιότητες των φύλλων και του κορμού του. Τη μαγευτική εικόνα της περιοχής συνθέτουν τα πελώρια πεύκα και οι επιβλητικοί ογκόλιθοι-φυσικά γλυπτά.

Η εξόρμηση στις υπέροχες χρυσαφένιες αμμουδιές και στους πευκόφυτους ορεινούς όγκους της Σιθωνίας ολοκληρώθηκε χαρίζοντάς μας δυνατές εικόνες, αρώματα από τη φύση και διάθεση για νέες αναζητήσεις σε άλλες όμορφες γωνιές της Χαλκιδικής.

Πατήστε εδώ για να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα της μαγευτικής χερσονήσου της Σιθωνίας.


Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024