Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νταμούχαρη, το υπέροχο ανάγλυφο του Πηλίου

Νταμούχαρη, το υπέροχο ανάγλυφο του Πηλίου

Γραφικός οικισμός με φυσικό λιμανάκι, σε μια από τις ωραιότερες αιγαιοπελαγίτικες ακτές της Μαγνησίας, η Νταμούχαρη προσελκύει όλους όσοι αποζητούν γαλήνη και ηρεμία στις διακοπές τους. Δύο γειτονικοί ορμίσκοι με γαλαζοπράσινα νερά, ανάμεσά τους μια γλώσσα ξηράς που εισχωρεί στη θάλασσα, τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου πάνω σε αυτήν τη μικρή χερσόνησο και ένα καταπράσινο […]

Γραφικός οικισμός με φυσικό λιμανάκι, σε μια από τις ωραιότερες αιγαιοπελαγίτικες ακτές της Μαγνησίας, η Νταμούχαρη προσελκύει όλους όσοι αποζητούν γαλήνη και ηρεμία στις διακοπές τους.

Δύο γειτονικοί ορμίσκοι με γαλαζοπράσινα νερά, ανάμεσά τους μια γλώσσα ξηράς που εισχωρεί στη θάλασσα, τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου πάνω σε αυτήν τη μικρή χερσόνησο και ένα καταπράσινο φαράγγι: αυτή είναι η Νταμούχαρη Πηλίου, ένας τόπος άγριας φυσικής ομορφιάς, με υπέροχο ανάγλυφο.

Στο βόρειο ορμίσκο με το λιμανάκι είναι χτισμένα τα σπίτια του οικισμού και ταβέρνες, ενώ στο νότιο ορμίσκο υποδέχεται τους επισκέπτες μια θαυμάσια ακρογιαλιά με εντυπωσιακά βότσαλα και κρυστάλλινα νερά.

Παλαιότερα η Νταμούχαρη είχε αξιόλογη εμπορική κίνηση, καθώς αποτελούσε τη σκάλα, το λιμάνι του Βορειοανατολικού Πηλίου, γεγονός που υπενθυμίζει και το πετρόχτιστο κτίριο του τελωνείου.

Οι λάτρεις της φύσης και οι περιπατητές μπορούν να φθάσουν στην Νταμούχαρη ακολουθώντας καλοδιατηρημένα μονοπάτια που έχουν ως αφετηρία τους το Μούρεσι και την Αγία Παρασκευή Τσαγκαράδας.

Για διαμονή στην ευρύτερη περιοχή της Νταμούχαρης σάς προτείνουμε το ξενοδοχείο Kalderimi Country House, στο Μούρεσι, που συμμετέχει στο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος «Ελληνικό Πρωινό»

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024