Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέρκυρα, ομορφιά και φινέτσα

Κέρκυρα, ομορφιά και φινέτσα

Νησί που συνδυάζει αρμονικά το ρομαντικό στοιχείο με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, η Κέρκυρα είναι προικισμένη από τη φύση με ειδυλλιακά τοπία...

Νησί που συνδυάζει αρμονικά το ρομαντικό στοιχείο με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα, η Κέρκυρα είναι προικισμένη από τη φύση με ειδυλλιακά τοπία, γοητευτικούς όρμους, εκτεταμένες αμμουδερές παραλίες, εντυπωσιακούς ελαιώνες, αμπελώνες και πευκοδάση.

Το ξακουστό ομηρικό νησί των Φαιάκων έχει μακρά ιστορική διαδρομή, όπως φανερώνουν οι αρχαιολογικοί χώροι, τα κάστρα, τα μοναστήρια, οι εκκλησίες, τα μουσεία, το ιστορικό κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, αλλά και τα παραδοσιακά χωριά της ενδοχώρας.

Οι εξαιρετικές φυσικές ομορφιές, τα μοναδικά μνημεία και η άριστη τουριστική υποδομή δικαιολογούν απόλυτα την παρουσία της Κέρκυρας στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των τουριστικών προορισμών της χώρας μας.

Η φημισμένη πόλη της Κέρκυρας, η πρωτεύουσα του νησιού, γοητεύει όσους την επισκέπτονται χάρη, κυρίως, στο ιστορικό κέντρο της, που από το 2007 συμπεριλαμβάνεται στα Mνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Kληρονομιάς της UNESCO.

H παλαιά πόλη της Κέρκυρας, με ενετική πολεοδομική διάταξη, χτισμένη ανάμεσα σε δύο ενετικά φρούρια, έχει ρομαντική φυσιογνωμία: αξιόλογες εκκλησίες και ιστορικά μνημεία, όμορφες πλατείες και νεοκλασικά, πλακόστρωτους πεζόδρομους, μοναδικά καντούνια και τοξοστοιχίες. Την εικόνα της πρωτεύουσας του νησιού συμπληρώνουν τα πολυάριθμα εμπορικά καταστήματα, τα παραδοσιακά καφέ – εστιατόρια και οι γραφικές άμαξες.

Στα πολυάριθμα και πολύ σημαντικά αξιοθέατα της πόλης της Κέρκυρας συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα (στο ναό του πολιούχου της Κέρκυρας, μονόκλιτη βασιλική με εντυπωσιακό πυργοειδές κωδωνοστάσιο, φυλάσσεται το σκήνωμα του αγίου, σε επιχρυσωμένη λάρνακα, στολισμένη με πολύτιμους λίθους), το Λιστόν (συγκρότημα πολυώροφων κτιρίων με χαρακτηριστικές τοξοστοιχίες και ενετικά φανάρια, σε γαλλική αρχιτεκτονική γραμμή, σημείο συνάντησης για τους περισσότερους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες της Κέρκυρας), το Παλαιό Φρούριο, στην ανατολική πλευρά της πόλης, σε φύσει οχυρή θέση, το ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, εντυπωσιακό νεοκλασικό στο βόρειο άκρο της Σπιανάδας (κεντρικής πλατείας της πόλης), από τα σπουδαιότερα μνημεία της Aγγλοκρατίας.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η περιήγηση και στην κερκυραϊκή ύπαιθρο.

Το περίφημο ανάκτορο του Αχιλλείου στο Γαστούρι, η γέφυρα του Κάιζερ στην ίδια περιοχή, το Κανόνι με την Παναγία τη Βλαχέρνα και το Ποντικονήσι, η φημισμένη Παλαιοκαστρίτσα, κοσμοπολίτικο θέρετρο σε περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, είναι λίγα μόνον από τα αναρίθμητα αξιοθέατα, που προσφέρουν στους επισκέπτες του νησιού μοναδικές συγκινήσεις.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024