Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, μια παιδική χαρά χιονιού!

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, μια παιδική χαρά χιονιού!

Στο οροπέδιο του όρους Κυλλήνης (Ζήρειας), σε υψόμετρο 1.500 και σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από το ραγδαία αναπτυσσόμενο ορεινό τουριστικό κέντρο των Τρικάλων Κορινθίας, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας, που είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα της χώρας μας (λειτουργεί από το 2007). Η μικρή απόστασή του από την Αθήνα (πρόκειται για […]

Στο οροπέδιο του όρους Κυλλήνης (Ζήρειας), σε υψόμετρο 1.500 και σε απόσταση μόλις 10 χιλιομέτρων από το ραγδαία αναπτυσσόμενο ορεινό τουριστικό κέντρο των Τρικάλων Κορινθίας, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας, που είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα της χώρας μας (λειτουργεί από το 2007).

Η μικρή απόστασή του από την Αθήνα (πρόκειται για το πλησιέστερο χιονοδρομικό κέντρο στην Αττική) και την Πάτρα, καθώς και η εξαίρετη τοποθεσία του, το καθιστούν ιδεώδες για αρχάριους και οικογένειες
με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.

Η ανεμπόδιστη θέα στις κορυφές της Μεγάλης Ζήρειας (υψόμετρο 2.374) και της Μικρής Ζήρειας (υψόμετρο 2.117), αλλά και στη χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, καθηλώνει τους επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου Ζήρειας, που μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει, πέρα από χώρο άθλησης και χιονοδρομίας, ορμητήριο των φυσιολατρών για την εξερεύνηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής, που είναι ενταγμένη στο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000.

Το ομαλό ανάγλυφο του οροπεδίου της Ζήρειας επιτρέπει την άνετη πρόσβαση στην πανέμορφη και συνήθως παγωμένη λίμνη Δασίου, μια από τις πλέον ορεινές της χώρας μας. Η πλαγιά του Χιονοδρομικού Κέντρου με τα αιωνόβια μαυρόπευκα ανεβαίνει προς το σπήλαιο του Ερμή με το σταλαγμιτικό και το σταλακτιτικό διάκοσμο. Εκεί κρύφτηκε η Μαία (η ωραιότερη των Πλειάδων), για να αποφύγει την οργή της Ήρας, και γέννησε το φτεροπόδαρο θεό, καρπό του έρωτά της με τον Δία.

Στις ποικίλες δυνατότητες άσκησης και ψυχαγωγίας που παρέχει το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας στους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται παιχνίδια με έλκηθρα, βόλτες στο οροπέδιο με μηχανάκια χιονιού (snowmobile), δύο πίστες χιονοδρομίας, μία αρχαρίων (baby lift), μήκους 150 μέτρων, και ένας συρόμενος αναβατήρας (πιατάκι), μήκους 400 μέτρων.

Το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου είναι πάντοτε έτοιμο να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες και να τους προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια, ενώ λειτουργεί κατάστημα ενοικίασης εξοπλισμού σκι και snowboard, καθώς και σχολή σκι, όπου ειδικοί εκπαιδευτές περιμένουν όλους όσοι δεν είναι μυημένοι στο άθλημα για το πρώτο τους μάθημα.

Σημείο αναφοράς και συνάντησης των επισκεπτών αποτελεί το πανέμορφο σαλέ, φτιαγμένο από πέτρα και ξύλο, όπου όσοι το επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν ζεστά και κρύα ροφήματα συνοδεία γλυκών ή αλμυρών πιάτων, αγναντεύοντας την πίστα. Επίσης, από το σαλέ μπορούν να αγοράσουν εξοπλισμό χιονοδρομίας (μπότες, πέδιλα, μπατόν, σανίδες snowboard, γάντια, σκούφους, μάσκες κ.λπ.), καθώς και παραδοσιακά προϊόντα της ευρύτερης περιοχής.

Σε ό,τι αφορά τη διαμονή, τα Τρίκαλα Κορινθίας (υψόμετρο 1.100) και η γειτονική Καρυά (υψόμετρο 1.250) προσφέρουν πολλά και αξιόλογα καταλύματα κάθε τύπου (ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια). Το ίδιο ισχύει και σε ό,τι αφορά τους τομείς της εστίασης και της διασκέδασης, με πληθώρα ποιοτικών επιλογών (ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ, μπαρ).

Η πρόσβαση των επισκεπτών στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, είτε από την Αθήνα είτε από την Πάτρα, είναι μια πολύ απλή υπόθεση: κινούμενοι αρχικά στην εθνική οδό
Αθηνών-Πατρών και στρίβοντας στην έξοδο του Ξυλοκάστρου, οι ταξιδιώτες ακολουθούν τη σήμανση προς Τρίκαλα Κορινθίας, διασχίζουν τις συνοικίες των Τρικάλων και συνεχίζουν τη διαδρομή τους προς το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024