Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάνια Πηλίου, πρότυπο κέντρο εναλλακτικού τουρισμού

Χάνια Πηλίου, πρότυπο κέντρο εναλλακτικού τουρισμού

Όμορφο πηλιορείτικο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 1.190, τα Χάνια αποτελούν πέρασμα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στη θέση «Aγριόλευκες» και τα χωριά του Ανατολικού Πηλίου. Οξιές, αγριόλευκες και καστανιές αγκαλιάζουν τον οικισμό με τις παραδοσιακές ταβέρνες και τα καταστήματα με τα τοπικά προϊόντα. Τα Χάνια, όαση δροσιάς το καλοκαίρι και φιλόξενο καταφύγιο το χειμώνα, αποτελούν […]

Όμορφο πηλιορείτικο χωριό, χτισμένο σε υψόμετρο 1.190, τα Χάνια αποτελούν πέρασμα για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στη θέση «Aγριόλευκες» και τα χωριά του Ανατολικού Πηλίου.

Οξιές, αγριόλευκες και καστανιές αγκαλιάζουν τον οικισμό με τις
παραδοσιακές ταβέρνες και τα καταστήματα με τα τοπικά προϊόντα.

Τα Χάνια, όαση δροσιάς το καλοκαίρι και φιλόξενο καταφύγιο το χειμώνα, αποτελούν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού.

Κατ’ αρχάς, οι περιπατητές. οι φυσιολάτρες και όσοι επιδίδονται σε οικοτουριστικές δραστηριότητες μπορούν να ακολουθήσουν τα σηματοδοτημένα ως επί το πλείστον μονοπάτια
που συνδέουν τα Χάνια με τους οικισμούς της ευρύτερης περιοχής, δίπλα σε πεντακάθαρα τρεχούμενα νερά και θεραπευτικά βότανα, ώστε να απολαύσουν το μεγαλείο της πηλιορείτικης φύσης.

Η περιοχή προσφέρεται και για άλλες δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού όλες τις εποχές του χρόνου: χειμερινά σπορ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, αναρρίχηση, ιππασία, ορεινή ποδηλασία και αθλητικές δραστηριότητες προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες σε μια περιοχή με θαυμάσιο κλίμα και πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Για διαμονή στα Χάνια σάς προτείνουμε το ξενοδοχείο Manthos Hotel Resort & Spa, που διαθέτει, μεταξύ άλλων, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χώρο SPA, δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, κλειστό γήπεδο μπάσκετ – βόλεϊ, παιδική χαρά και το εστιατόριο «Έλαιον» για τους λάτρεις της πηλιορείτικης κουζίνας.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024