Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δάρα Αρκαδίας, εστία γνώσης και πολιτισμού

Δάρα Αρκαδίας, εστία γνώσης και πολιτισμού

Σκαρφαλωμένο στους βόρειους πρόποδες του όρους Μαινάλου, στην αγκαλιά που σχηματίζουν τρεις μικροί λόφοι στη Μαντίνεια της ορεινής Αρκαδίας, το Δάρα (ο Δάρας) είναι ένα από τα πλέον γραφικά χωριά της αρκαδικής γης, με μοναδική θέα στην καταπράσινη κοιλάδα της ευρύτερης περιοχής με τα παλαιά γεφύρια, τη σπάνια βλάστηση και το όμορφο φυσικό περιβάλλον. Σε […]

Σκαρφαλωμένο στους βόρειους πρόποδες του όρους Μαινάλου, στην αγκαλιά που σχηματίζουν τρεις μικροί λόφοι στη Μαντίνεια της ορεινής Αρκαδίας, το Δάρα (ο Δάρας) είναι ένα από τα πλέον γραφικά χωριά της αρκαδικής γης, με μοναδική θέα στην καταπράσινη κοιλάδα της ευρύτερης περιοχής με τα παλαιά γεφύρια, τη σπάνια βλάστηση και το όμορφο φυσικό περιβάλλον.

Σε απόσταση μόλις 185 χλμ από την Αθήνα, κοντά στα
σύνορα της Αρκαδίας με την Αχαϊα και την Κορινθία, το Δάρα αποτελεί ιδανικό
ορμητήριο
για ορεινές δραστηριότητες και εξορμήσεις στο Χιονοδρομικό
Κέντρο Μαινάλου, τη Βυτίνα, το Λεβίδι, τη Δημητσάνα, τη Στεμνίτσα, αλλά
και την τεχνητή λίμνη του Λάδωνα.

Στο Δάρα λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2014 Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού, που στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη συλλογή, τη διαφύλαξη, τη συντήρηση και την προβολή του πολιτιστικού πλούτου του χωριού και της όμορης περιοχής, στην ανάδειξη και τη διάδοση πληροφοριών που σχετίζονται με την τοπική κουλτούρα και λαογραφία, στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εικόνας για την ιστορία, την παράδοση και το λαϊκό πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής.

Στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού, που ιδρύθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του Συνδέσμου Δαραίων, εκτίθενται αντικείμενα (ξυλόγλυπτα με εγχάρακτα και ανάγλυφα διακοσμητικά στοιχεία) από τη συλλογή του Ιωάννη Μπακόπουλου (1902-1995), ο οποίος δώρισε στο χωριό τη συλλογή του το 1993. Τα έργα τέχνης, πολλά από τα οποία φέρουν την υπογραφή του καλλιτέχνη, δίνουν στους επισκέπτες τη δυνατότητα να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της ξυλογλυπτικής, την τοπική παράδοση και την ιστορική διαδρομή του χωριού.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το Δάρα, τα σημαντικά τουριστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής, αλλά και όλους τους υπόλοιπους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας.

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024