Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μουντιάλ καρναβαλιού στην Ξάνθη!

Μουντιάλ καρναβαλιού στην Ξάνθη!

Η πόλη της Ξάνθης βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στην πρωτοπορία του αποκριάτικου ξεφαντώματος με το φημισμένο Ξανθιώτικο Καρναβάλι. Η ιστορία του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού ξεκίνησε το 1966, όταν πραγματοποιήθηκαν πρώτη φορά στην Ξάνθη οι «Αποκριάτικες Θρακικές Γιορτές», με σκοπό την αναβίωση των ηθών και εθίμων της Θράκης, καθώς και την προβολή του πλούσιου λαογραφικού υλικού […]

Η πόλη της Ξάνθης βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια στην πρωτοπορία του αποκριάτικου ξεφαντώματος με το φημισμένο Ξανθιώτικο Καρναβάλι.

Η ιστορία του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού ξεκίνησε το 1966, όταν πραγματοποιήθηκαν πρώτη φορά στην Ξάνθη οι «Αποκριάτικες Θρακικές Γιορτές», με σκοπό την αναβίωση των ηθών και
εθίμων της Θράκης, καθώς και την προβολή του πλούσιου λαογραφικού υλικού της.

Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης διοργανώνει και φέτος, για 49η συνεχή χρονιά,
τις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές – Ξανθιώτικο Καρναβάλι, τη μεγαλύτερη πολιτιστική εκδήλωση του χειμώνα στη Βόρεια Ελλάδα.

Στις σημαντικότερες εκδηλώσεις του φετινού καρναβαλιού περιλαμβάνονται οι ακόλουθες:

  • Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, κλειστό αθλητικό κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης», βραδιά παραδοσιακών γεύσεων & συναυλία «Μπάντα Τέτοια» (ώρα 20:00).
  • Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης, το αποκριάτικο δρώμενο του «Καδή» (ώρα 11:30) και παρέλαση λαογραφίας «Τώρα που στήσαν το χορό» (ώρα 12:00).
  • Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης, παιδική καρναβαλική παρέλαση «Mundialito» (ώρα 11:30).
  • Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης, μουσικοθεατρική παράσταση «Διαβατήριο στα Τέμπη» με τους Δημήτρη Σταρόβα – Στάθη Παναγιωτόπουλο (ώρα 20:30).
  • Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης, μουσικοθεατρική παράσταση Vendetta Mini Cabaret 1994-2014, 20 χρόνια Διογένης Δασκάλου Monie & Monie Conniente (ώρα 20:30).
  • Σάββατο 1η Μαρτίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης, συναυλία Underhill West (ώρα 13:00), συναυλία Μύρωνα Στρατή & Ησαΐα Ματιάμπα (ώρα 14:00) και βραδινή καρναβαλική παρέλαση (ώρα 19:30).
  • Κυριακή 2 Μαρτίου, είσοδος πόλης, «Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση» (ώρα 13:00).
  • Κυριακή 2 Μαρτίου, γέφυρα ποταμού Κόσυνθου, το κάψιμο του «Τζάρου», ξανθιώτικο έθιμο (φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα, ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών).
  • Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου, Δημοτική Κοινότητα Σταυρούπολης, λαογραφικές εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας (παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία της Σταυρούπολης, με παρέλαση και το έθιμο της Καμήλας).

Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πόλη της Ξάνθης και τους υπόλοιπους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

    Sports in

    Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

    Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Σάββατο 20 Απριλίου 2024