Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαγκαράδα, το μεγαλείο της πηλιορείτικης φύσης

Τσαγκαράδα, το μεγαλείο της πηλιορείτικης φύσης

Απλωμένη σε περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, η Τσαγκαράδα είναι ένα γοητευτικό πηλιορείτικο χωριό, που προσφέρει μαγευτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος. Οι τέσσερις συνοικίες της (Αγία Παρασκευή, Αγία Κυριακή, Άγιοι Ταξιάρχες, Άγιος Στέφανος) συνθέτουν ένα υπέροχο οικιστικό σύνολο, χτισμένο σε έναν τόπο ευλογημένο από τη φύση, όπου τα πλατάνια, οι οξιές, οι καστανιές και οι βελανιδιές […]

Απλωμένη σε περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, η Τσαγκαράδα είναι ένα γοητευτικό πηλιορείτικο χωριό, που προσφέρει μαγευτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος. Οι τέσσερις συνοικίες της (Αγία Παρασκευή, Αγία Κυριακή, Άγιοι Ταξιάρχες, Άγιος Στέφανος) συνθέτουν ένα υπέροχο οικιστικό σύνολο, χτισμένο σε έναν τόπο ευλογημένο από τη φύση, όπου τα πλατάνια, οι οξιές, οι καστανιές και οι βελανιδιές περισσεύουν.

Η Τσαγκαράδα προσελκύει κατεξοχήν τους λάτρεις της φύσης και των πεζοπορικών διαδρομών, που έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το μεγαλείο της πηλιορείτικης φύσης ακολουθώντας τα σηματοδοτημένα μονοπάτια
και τα παραδοσιακά καλντερίμια της περιοχής.

Έχοντας γνωρίσει μεγάλη άνθηση το 18ο και το 19ο αιώνα ως οικονομικό και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, η Τσαγκαράδα αποτελεί σήμερα έναν από τους δημοφιλέστερους πηλιορείτικους προορισμούς χάρη στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική της, τους φιλόξενους ξενώνες και τις ονομαστές ταβέρνες της.

Στην πλακόστρωτη πλατεία της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής βρίσκονται η ομώνυμη εκκλησία (η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1909) και ο ονομαστός πλάτανος, με εντυπωσιακή περίμετρο κορμού και μέγεθος κλαδιών.

Την πλατεία της συνοικίας της Αγίας Κυριακής στολίζουν η ομώνυμη εκκλησία με το αξιόλογο καμπαναριό και ένα πλατάνι με χαρακτηριστικό σχηματισμό κλαδιών.

Ο Άγιος Ταξιάρχης, ο παλαιότερος ναός της Τσαγκαράδας (1745), κοσμεί την πλακόστρωτη πλατεία της συνοικίας των Αγίων Ταξιαρχών.

Από τα κτίρια της Τσαγκαράδας ξεχωρίζει η Νανοπούλειος Σχολή (1909), αντιπροσωπευτικό δείγμα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής των αρχών του 20ού αιώνα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ευρύτερη περιοχή της Τσαγκαράδας. Η Φακίστρα, περιοχή άγριας φυσικής ομορφιάς, με απόκρημνους βράχους και ακρογιαλιά με γαλαζοπράσινα νερά, ο Μυλοπόταμος, γραφική ακρογιαλιά σε επιβλητική τοποθεσία, και το Ξορύχτι, χωριό χτισμένο σε δασωμένο φαράγγι, αποτελούν πρόσθετους πόλους έλξεως για τους ταξιδιώτες.

Για διαμονή στην Τσαγκαράδα σάς προτείνουμε τα ακόλουθα τουριστικά καταλύματα:

Πατήστε εδώ για να βρείτε ολοκληρωμένες πληροφορίες και περιγραφές για όλα τα χωριά του Πηλίου.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024