Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα «μπαλκόνι» με θέα στον Παγασητικό

Ένα «μπαλκόνι» με θέα στον Παγασητικό

Για όσους επιθυμούν μεν να επισκεφθούν το Πήλιο, αλλά δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεπατημένη, υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση: ένα χωριό που ακούει στο όνομα Άγιος Γεώργιος Νηλείας και έχει καταφέρει να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το χρώμα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του. Τα πετρόχτιστα σπίτια και τα εξαίρετης αρχιτεκτονικής αρχοντικά του χωριού, απλωμένα […]

Για όσους επιθυμούν μεν να επισκεφθούν το Πήλιο, αλλά δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν την πεπατημένη, υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση: ένα χωριό που ακούει στο όνομα Άγιος Γεώργιος Νηλείας και έχει καταφέρει να διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό το χρώμα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του.

Τα πετρόχτιστα σπίτια και τα εξαίρετης αρχιτεκτονικής αρχοντικά του χωριού, απλωμένα αμφιθεατρικά σε μια κατάφυτη πλαγιά του Πηλίου, είναι απόλυτα εναρμονισμένα με το υπέροχο φυσικό περιβάλλον.

Ο Άγιος Γεώργιος Νηλείας δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως ένα από τα «μπαλκόνια του Πηλίου», καθώς η θέα του στον Παγασητικό είναι πραγματικά μαγευτική.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με στέγη καλυμμένη από σχιστολιθικές πλάκες και πέτρινο καμπαναριό-ρολόι, και η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, με ωραίο ξυλόγλυπτο τέμπλο 18ου αιώνα, συγκεντρώνουν από την πρώτη στιγμή την προσοχή των επισκεπτών.

Το θρησκευτικό συναίσθημα και την καλλιτεχνική παράδοση των κατοίκων του Αγίου Γεωργίου Νηλείας μαρτυρούν τα εκθέματα στο Εκκλησιαστικό Μουσείο του Αγίου Γεωργίου (εικόνες, άμφια, εκκλησιαστικά βιβλία και σκεύη) και στο Μουσείο του γλύπτη και χαράκτη Νικολάου Παυλόπουλου ή Νικόλα (ξυλόγλυπτα, μπρούντζινα και μαρμάρινα αγάλματα).

Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων δυτικά από το χωριό βρίσκεται η μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που είναι χτισμένη σύμφωνα με τα πρότυπα της πηλιορείτικης αρχιτεκτονικής και προσφέρει εκπληκτική θέα στον Παγασητικό και τη γύρω περιοχή.

Εξάλλου, ανατολικά του Αγίου Γεωργίου Νηλείας βρίσκονται οι Πινακάτες, η Βυζίτσα και οι Μηλιές, χωριά που, ως γνωστόν, συγκαταλέγονται στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του Πηλίου.

Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, αλλά και όλα τα υπόλοιπα χωριά του Πηλίου.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024