Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρέθυμνο, ξεχωριστό χρώμα και πλούσια πολιτιστική παράδοση

Ρέθυμνο, ξεχωριστό χρώμα και πλούσια πολιτιστική παράδοση

Η πόλη του Pεθύμνου, ένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης, προσφέρεται όχι μόνο για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και για σύντομες αποδράσεις όλες τις άλλες εποχές του χρόνου, καθώς αποτελεί έναν ταξιδιωτικό προορισμό με ξεχωριστό χρώμα και πλούσια πολιτιστική παράδοση. H παλαιά πόλη του Ρεθύμνου, χτισμένη γύρω από το βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζας (θεμελιώθηκε […]

Η πόλη του Pεθύμνου, ένα από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κρήτης, προσφέρεται όχι μόνο για καλοκαιρινές διακοπές αλλά και για σύντομες αποδράσεις όλες τις άλλες εποχές του χρόνου, καθώς αποτελεί έναν ταξιδιωτικό προορισμό με ξεχωριστό χρώμα και πλούσια πολιτιστική παράδοση.

H παλαιά πόλη του Ρεθύμνου, χτισμένη γύρω από το βενετσιάνικο φρούριο της Φορτέτζας (θεμελιώθηκε το 1573 στο λόφο του Παλαιόκαστρου), διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη της, με τα στενά δρομάκια και τα τοξωτά περάσματα, τις εκκλησιές και τους μιναρέδες, τα βενετσιάνικα αρχοντικά και τις τούρκικες βρύσες.

Kαρδιά της παλαιάς πόλης είναι το γραφικό βενετσιάνικο λιμάνι, όπου εστιατόρια και καφέ μπαρ με υποδειγματικό σέρβις υποδέχονται τους πολυάριθμους επισκέπτες του Ρεθύμνου.

H σύγχρονη πόλη, με καλή ρυμοτομία και χώρους πρασίνου, αγκαλιάζει τον παλαιό οικιστικό πυρήνα και εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας.

Εντυπωσιακά μνημεία όπως η Λότζια και η κρήνη Ριμόντι, μουσεία με εκθέματα εξαιρετικού ενδιαφέροντος (Αρχαιολογικό, Ιστορικό – Λαογραφικό, Παλαιοντολογικό, Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης κ.ά.), θαυμάσια δείγματα εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής (μητροπολιτικός ναός Εισοδίων της Θεοτόκου, Μικρή Παναγία, Άγιος Φραγκίσκος κ.ά.), κτίρια της οθωμανικής περιόδου (μεταξύ άλλων, τζαμί Νερατζές και τέμενος Μασταμπά) είναι ένα μέρος μόνο του συνόλου των αξιοθεάτων της πόλης του Ρεθύμνου.

Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πόλη και όλους τους υπόλοιπους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024