Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η... κερκυραία αυτοκράτειρα Σίσυ

Η… κερκυραία αυτοκράτειρα Σίσυ

Κοντά στο Γαστούρι, γραφικό χωριό της Κέρκυρας με δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, βρίσκεται το περίφημο ανάκτορο του Αχιλλείου, πάλαι ποτέ θέρετρο δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της ευρωπαϊκής ιστορίας, της Ελισάβετ, συζύγου του αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκου Ιωσήφ Α’, και του κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμου Β’. Γοητευμένη από το φυσικό κάλλος και την υπέροχη θέα της περιοχής, η […]

Κοντά στο Γαστούρι, γραφικό χωριό της Κέρκυρας με δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, βρίσκεται το περίφημο ανάκτορο του Αχιλλείου, πάλαι ποτέ θέρετρο δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της ευρωπαϊκής ιστορίας, της Ελισάβετ, συζύγου του αυτοκράτορα της Αυστροουγγαρίας Φραγκίσκου Ιωσήφ Α’, και του κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμου Β’.

Γοητευμένη από το φυσικό κάλλος και την υπέροχη θέα της περιοχής, η αυτοκράτειρα Ελισάβετ (1837-1898), περισσότερο γνωστή ως Σίσυ, αποφάσισε να οικοδομήσει το εντυπωσιακό ανάκτορο του Αχιλλείου.

Η αγάπη της για την αρχαία ελληνική μυθολογία αντανακλάται τόσο στην ονομασία όσο και στο διάκοσμο (γλυπτά, ανάγλυφα, τοιχογραφίες) του ανακτόρου.

Μετά τη δολοφονία της Ελισάβετ ο γερμανός αυτοκράτορας Γουλιέλμος Β’
αγόρασε το ανάκτορο του Αχιλλείου, που αποτέλεσε θερινή κατοικία του έως
την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο εσωτερικό, το ενδιαφέρον των επισκεπτών προσελκύουν οι «Τέσσερις Εποχές», στην οροφή του χώρου υποδοχής, ο «Θρίαμβος του Αχιλλέα», οι αίθουσες επίπλων, καθώς και οι αίθουσες που είναι αφιερωμένες στην Ελισάβετ και το Γουλιέλμο Β’.

Στον υπέροχο κήπο του ανακτόρου δεσπόζουν τα αγάλματα του «Θνήσκοντος Αχιλλέως» και του «Νικώντος Αχιλλέως».

Στους χώρους του Αχιλλείου λειτούργησε επί μακρόν το καζίνο της Κέρκυρας, το παλαιότερο της χώρας μας.

Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για όλα τα αξιοθέατα της Κέρκυρας, τις παραλίες της και την τουριστική υποδομή της.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024