Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βέσσα Χίου, χρώμα μεσαιωνικό

Βέσσα Χίου, χρώμα μεσαιωνικό

Παραδοσιακό χωριό της Χίου, χτισμένο στο κέντρο μιας μικρής λεκάνης, η Βέσσα διατηρεί αναλλοίωτο το μεσαιωνικό χρώμα της. Πετρόχτιστα πυργόσπιτα, στενά δρομάκια, όμορφες καμάρες, η πλατεία με τις μουριές και τα καφενεία, καθώς και οι εκκλησίες της Κοίμησης της Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου, συνθέτουν την εικόνα του γραφικού οικισμού των Μαστιχοχωρίων, όπου καλλιεργείται ο […]

Παραδοσιακό χωριό της Χίου, χτισμένο στο κέντρο μιας μικρής λεκάνης, η Βέσσα διατηρεί αναλλοίωτο το μεσαιωνικό χρώμα της.

Πετρόχτιστα πυργόσπιτα, στενά δρομάκια, όμορφες καμάρες, η πλατεία με τις μουριές και τα καφενεία, καθώς και οι εκκλησίες της Κοίμησης της Θεοτόκου και του Αγίου Δημητρίου, συνθέτουν την εικόνα του γραφικού οικισμού των Μαστιχοχωρίων, όπου καλλιεργείται ο περίφημος μαστιχοφόρος σχίνος (το γνωστό σε όλους μαστιχόδεντρο).

Με αφετηρία τη Βέσσα οι φυσιολάτρες έχουν τη δυνατότητα, ακολουθώντας τα μονοπάτια της περιοχής, να γνωρίσουν τη μοναδική χιώτικη χλωρίδα: τις άγριες τουλίπες, τα αρωματικά βότανα, τις αυτοφυείς ορχιδέες, τα σπάνια αγριολούλουδα. Οι λάτρεις των πεζοπορικών διαδρομών έχουν επίσης τη δυνατότητα να επισκεφθούν το κάστρο Απολύχνων, γενοβέζικη οχύρωση του 1440, στην κορυφή λόφου, πάνω από το γειτονικό χωριό Αρμόλια.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής της Βέσσας παρουσιάζουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα (τραχανάς, χυλοπίτες, χειροποίητα μακαρόνια, παστελαριές από ξηρά σύκα, αμυγδαλωτά, γλυκά κουταλιού, γλυκό κρασί, σουμάδα κ.ά.) και τα κεραμικά (στα Αρμόλια).

Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πόλη της Χίου, τα Μαστιχοχώρια και όλους τους υπόλοιπους οικισμούς του νησιού με τους φιλόξενους κατοίκους και τα εκλεκτά προϊόντα.

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024