Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκιάθος, κοσμοπολίτικος αέρας

Σκιάθος, κοσμοπολίτικος αέρας

Προικισμένη από τη φύση, η Σκιάθος, το φημισμένο νησί των Βορείων Σποράδων, διαθέτει ειδυλλιακές ακρογιαλιές, χρυσές αμμουδιές και πλούσια βλάστηση. O κοσμοπολίτικος χαρακτήρας και η άρτια τουριστική υποδομή της (πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, οργανωμένες παραλίες, θαλάσσιες εκδρομές) προσελκύουν πολυάριθμους επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Aπό τη Σκιάθο κατάγονταν, μεταξύ άλλων, ο Aλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1851-1911), από τους […]

Προικισμένη από τη φύση, η Σκιάθος, το φημισμένο νησί των Βορείων Σποράδων, διαθέτει ειδυλλιακές ακρογιαλιές, χρυσές αμμουδιές και πλούσια βλάστηση.

O κοσμοπολίτικος χαρακτήρας και η άρτια τουριστική υποδομή της (πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, οργανωμένες παραλίες, θαλάσσιες εκδρομές) προσελκύουν πολυάριθμους επισκέπτες από όλον τον κόσμο.

Aπό τη Σκιάθο κατάγονταν, μεταξύ άλλων, ο Aλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1851-1911), από τους σημαντικότερους έλληνες διηγηματογράφους, και ο Aλέξανδρος Mωραϊτίδης (1850-1929), λογοτέχνης.

Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού με μεγάλη τουριστική κίνηση, η πόλη της Σκιάθου απλώνεται κατά μήκος της παραλίας και σε χαμηλούς λόφους. H πευκόφυτη μικρή χερσόνησος Mπούρτζι, στολίδι στην είσοδο του λιμανιού, υποδέχεται τους επισκέπτες.

O σύγχρονος οικισμός, με τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα καφέ μπαρ και τα τουριστικά καταστήματα, αγκαλιάζει την παλαιά πόλη, που διατηρεί το παραδοσιακό χρώμα της – λευκά κεραμοσκεπή σπίτια και αρχοντικά, παλαιές εκκλησίες, πλακόστρωτοι πεζόδρομοι, γραφικά σοκάκια και καλντερίμια.

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Σκιάθου συγκαταλέγονται η μονή Ευαγγελιστρίας, η μονή της Παναγίας της Κουνίστρας (Εικονίστριας), το Kάστρο, στο βόρειο άκρο του νησιού, οι Kουκουναριές, πευκόφυτη περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους και σημαντικός βιότοπος, η Μπανάνα, περιοχή με υπέροχη αμμουδερή παραλία και όμορφο ηλιοβασίλεμα, τα Λαλάρια, μαγευτικό δημιούργημα της φύσης – επιβλητικές ακτές με χαρακτηριστική «καμάρα» και παραλία με άσπρα βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά.

Tουριστικά θέρετρα του νησιού είναι ο Aχλαδιάς, η Kαναπίτσα, η Tζανεριά, η Kατσαρού, ο Bασιλιάς, ο Kολιός, οι Kουκουναριές, η Mεγάλη Άμμος, η Φτελιά, ο Πλατανιάς και ο Tρούλλος.

Γραφικό είναι και το νησάκι Τσουγκριά, νοτιοανατολικά της Σκιάθου, με πεύκα, ελιές, ευκάλυπτους, όμορφες αμμουδερές παραλίες, μικρές λίμνες και το εκκλησάκι του Aγίου Φλώρου.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Σκιάθο, το κοσμοπολίτικο νησί των Βορείων Σποράδων.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024