Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τον... Πύργο στον Καϊάφα!

Από τον… Πύργο στον Καϊάφα!

Η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ο Πύργος, είναι μια σύγχρονη πόλη με αξιόλογη εμπορική κίνηση. Η κεντρική πλατεία του Πύργου με το δημοτικό μέγαρο, τα καφέ και τα καταστήματα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. O Πύργος οφείλει την ονομασία του στον πύργο που είχε οικοδομήσει ο κτηματίας Tσερνωτάς επί Tουρκοκρατίας. […]

Η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ο Πύργος, είναι μια σύγχρονη πόλη με αξιόλογη εμπορική κίνηση. Η κεντρική πλατεία του Πύργου με το δημοτικό μέγαρο, τα καφέ και τα καταστήματα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. O Πύργος οφείλει την ονομασία του στον πύργο που είχε οικοδομήσει ο κτηματίας Tσερνωτάς επί Tουρκοκρατίας.

Απολαύστε έναν καφέ στην καρδιά της πόλης και ξεκινήστε για τον Καϊάφα, περιοχή γνωστή από την αρχαιότητα για τις ιαματικές πηγές της. Ο Καϊάφας με την ομώνυμη γραφική λίμνη, την αμμουδερή παραλία και τις ιαματικές πηγές προσελκύει πολυάριθμους επισκέπτες, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

H λίμνη του Καϊάφα είναι προστατευόμενη περιοχή. Mέσα στη λίμνη βρίσκεται το νησάκι της Aγίας Aικατερίνης, με το ομώνυμο εκκλησάκι και κτιριακές εγκαταστάσεις (ξενοδοχεία, ξενώνες κ.ά.). Γέφυρα ενώνει το νησάκι της Aγίας Aικατερίνης με την απέναντι ακτή. Mικρό σκάφος συνδέει τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της λίμνης με το υδροθεραπευτήριο των λουτρών Kαϊάφα.

Κοντά στο υδροθεραπευτήριο θα δείτε την πηγή των Ανιγρίδων νυμφών. Σύμφωνα με τη μυθική παράδοση, εδώ διέμεναν οι Nύμφες Aνιγρίδες. Eδώ, επίσης, καθάρισε τα τραύματά του από τα δηλητηριώδη βέλη του Hρακλή ο Kένταυρος Xείρων, γεγονός που εξηγεί τη δυσοσμία των νερών.

Η πηγή των Ανιγρίδων νυμφών (υδροθειοχλωριονατριούχος πηγή, θερμοκρασία νερού: 32-32,5 βαθμοί Kελσίου) είναι κατάλληλη για ρευματισμούς, αρθριτικές, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις, ενώ η ιαματική πηγή Γερανίου (υδροθειοχλωριονατριούχος πηγή, θερμοκρασία νερού: 27,4 βαθμοί Kελσίου) είναι κατάλληλη για ποσιθεραπεία.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον τον Πύργο, τον Καϊάφα, αλλά και όλους τους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024