Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Παρνασσός σάς περιμένει!

Ο Παρνασσός σάς περιμένει!

Ο Παρνασσός είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο προσιτά βουνά της Ελλάδας, με πλούσια βλάστηση από έλατα. Στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα και σε υψόμετρο 1.600-2.250 μ., λειτουργεί από τον Δεκέμβριο έωςτις αρχές Μαΐου, το άρτια οργανωμένο...

Πιστό στο ραντεβού του με τους λάτρεις των χειμερινών σπορ και του βουνού, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού άνοιξε και φέτος τις πύλες του. Τα χιόνια έχουν ήδη καλύψει το βουνό δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο, ενώ οι χιονοπτώσεις που αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα θα καταστήσουν αρκετές ακόμη πίστες κατάλληλες για χιονοδρομία.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού υποδέχεται φέτος τους επισκέπτες του με 3 νέους αναβατήρες (συρόμενος αναβατήρας νέας τεχνολογίας στη θέση του αναβατήρα Δία, συρόμενος αναβατήρας στην περιοχή Σαχάρα – πίστα 22, μια από τις καλύτερες πίστες με εξαιρετική ποιότητα χιονιού σχεδόν όλη τη χειμερινή περίοδο, και συρόμενος αναβατήρας στο νέο ειδικά διαμορφωμένο πλατό αρχαρίων, πίσω από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία).

Το μεγαλύτερο οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας λειτουργεί από το Δεκέμβριο έως τις αρχές Μαΐου στον Παρνασσό (τοποθεσίες Κελλάρια και Φτερόλακκα, υψόμετρο 1.600-2.250), ένα από τα ωραιότερα ελληνικά βουνά, με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που άρχισε να κατασκευάζεται το 1975, διαθέτει 19 πίστες, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 2 κύριους διαδρόμους επικοινωνίας με τους κάτω σταθμούς, 8 συνδετικά μονοπάτια
και τρεις μίνι πίστες αρχαρίων με babylifts, συνολικού μήκους 36 περίπου χιλιομέτρων. Για τους λάτρεις της
περιπέτειας και της διασκέδασης υπάρχουν αρκετές εκτός πίστας «μαύρες» διαδρομές με πραγματικά
βαθύ χιόνι και δύο Snowfunparks.

Εξάλλου, στο Κέντρο λειτουργούν δύο
καφετέριες-σαλέ και εστιατόριο, σχολές εκμάθησης σκι και snowboard,
καταστήματα ενοικίασης χιονοδρομικού εξοπλισμού, υπηρεσία
φύλαξης με παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες, καθώς και κατάστημα συντήρησης
για σκι και snowboard. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού εξασφαλίζει σε όλους τους χιονοδρόμους και επισκέπτες ιατρική κάλυψη.

Η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού είναι εφικτή μέσω ενός οδικού δικτύου που είναι πάντοτε ανοιχτό χάρη στο συνεχή αποχιονισμό των ορεινών δρόμων από τα εκχιονιστικά μηχανήματα που
διαθέτει το Κέντρο.

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού απέχει 180 χλμ από την Αθήνα, 370 χλμ από τη Θεσσαλονίκη, 160 χλμ από την Πάτρα και 205 χλμ από τον αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Για τη σεζόν 2013-2014 προβλέπονται οι ίδιες τιμές με την περσινή σεζόν.
Το χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού σάς προσφέρει τη δυνατότητα να
αγοράσετε το εισιτήριό σας μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ).

Εύκολη πρόσβαση στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (απόσταση 17 μόλις χιλιομέτρων) έχουν όσοι επιλέγουν για τη διαμονή τους την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, τη γραφική ρουμελιώτικη κωμόπολη με τη μακραίωνη ιστορική διαδρομή. Εξαίρετες προτάσεις για διαμονή στην Αμφίκλεια αποτελούν ο ξενώνας Δαδί Αρχοντικό Παρνασσού, ο ξενώνας Κυριακή και το συγκρότημα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων Ζάγγου.

Μια άλλη θαυμάσια πρόταση διαμονής για όσους προτίθενται να επισκεφθούν τον Παρνασσό είναι το σαλέ Μετόχι στη Φωκίδα, στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πολύδροσου-Γραβιάς.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024