Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατάκολο, γραφικό και φιλόξενο

Κατάκολο, γραφικό και φιλόξενο

Δυτικά του Πύργου, της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, βρίσκεται το γραφικό επίνειό του, το Κατάκολο, σημαντικός τουριστικός προορισμός. Στο μεγάλο λιμάνι του προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια όλες τις εποχές του χρόνου. Τα εμπορικά καταστήματα, τα καφέ μπαρ και οι ψαροταβέρνες της προκυμαίας προσελκύουν τους επισκέπτες στο φιλόξενο Κατάκολο, τόπο καταγωγής του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση (1910-2003). Ενδιαφέρον […]

Δυτικά του Πύργου, της πρωτεύουσας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, βρίσκεται το γραφικό επίνειό του, το Κατάκολο, σημαντικός τουριστικός προορισμός. Στο μεγάλο λιμάνι του προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια όλες τις εποχές του χρόνου.

Τα εμπορικά καταστήματα, τα καφέ μπαρ και οι ψαροταβέρνες της προκυμαίας προσελκύουν τους επισκέπτες στο φιλόξενο Κατάκολο, τόπο καταγωγής του εφοπλιστή Γιάννη Λάτση (1910-2003).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ευρύτερη περιοχή του Κατάκολου. Σε μικρή απόσταση βρίσκονται ο Άγιος Ανδρέας, οικισμός χτισμένος γύρω από γραφικό ορμίσκο, και το Ποντικόκαστρο, σε λόφο πάνω από τον οικισμό του Αγίου Ανδρέα. Σώζονται λείψανα από το άλλοτε ισχυρό κάστρο, που χτίστηκε τη Βυζαντινή Περίοδο και ανοικοδομήθηκε από τους Φράγκους. Στην ίδια θέση βρισκόταν η ακρόπολη της Φειάς, αρχαίας πόλης με λιμάνι στον όρμο του Αγίου Ανδρέα.

Λίγο μακρύτερα, στο Κορακοχώρι, βρίσκεται το Κτήμα Μερκούρη, με μεγάλη ιστορία στην παραγωγή οίνου, ελαιολάδου και κορινθιακής σταφίδας. Τα κρασιά του ονομαστού αμπελώνα εξάγονται από τα τέλη του 19ου αιώνα στην Ευρώπη. Στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Μερκούρη φιλοξενείται πλουσιότατη συλλογή παλαιών αγροτικών εργαλείων και μηχανημάτων, που χρησιμοποιούνταν άλλοτε στο αγρόκτημα της οικογένειας.

Μοναδικής ομορφιάς είναι και οι προσιτές από το Κατάκολο παραλίες του Πύργου. Η Λετρίνα, η Σπιάντζα, το Σκοπευτήριο είναι ορισμένες μόνον από τις υπέροχες αμμουδιές στην παραλιακή ζώνη του Πύργου.

Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για το Κατάκολο, τον Πύργο και όλους τους υπόλοιπους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024