Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το βασίλειο της αγκινάρας

Το βασίλειο της αγκινάρας

Μια ενδιαφέρουσα περιοχή κοντά στο Ναύπλιο είναι αυτή ανάμεσα στο Δρέπανο και τα Ίρια. Κοντά στο Δρέπανο βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι Βιβάρι, φυσικό λιμάνι για βάρκες και αλιευτικά, γνωστό για τις ψαροταβέρνες του. Το όμορφο Βιβάρι αγκαλιάζει τη θάλασσα και τη λιμνοθάλασσα που φιλοξενεί το ιχθυοτροφείο του οικισμού. Κοντά στο Βιβάρι, σε κλειστό όρμο, απλώνεται […]

Μια ενδιαφέρουσα περιοχή κοντά στο Ναύπλιο είναι αυτή ανάμεσα στο Δρέπανο και τα Ίρια.

Κοντά στο Δρέπανο βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι Βιβάρι, φυσικό λιμάνι για βάρκες και αλιευτικά, γνωστό για τις ψαροταβέρνες του. Το όμορφο Βιβάρι αγκαλιάζει τη θάλασσα και τη λιμνοθάλασσα που φιλοξενεί το ιχθυοτροφείο του οικισμού.

Κοντά στο Βιβάρι, σε κλειστό όρμο, απλώνεται η υπέροχη παραλία Κονδύλι, με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου να αγναντεύει το πέλαγος.

Από την παραλία της Κάντιας, παραθεριστικού οικισμού με αξιόλογη τουριστική κίνηση, ξεκινούν εκτεταμένες καλλιέργειες αγκινάρας, που φθάνουν μέχρι τα Ίρια.

Εδώ απλώνεται το βασίλειο της νόστιμης και θρεπτικής αγκινάρας, του λαχανικού με την εξαίρετη γεύση, που, πέραν των άλλων, έχει μεγάλη διατροφική και φαρμακευτική αξία. Πολλά φαρμακευτικά προϊόντα και καλλυντικές κρέμες έχουν ως βάση τους την αγκινάρα.

Σε μικρή απόσταση από τα Ίρια, το μεσόγειο αγροτικό χωριό, βρίσκεται το μικρό λιμανάκι της περιοχής (Παραλία Ιρίων), όπου δένουν βάρκες και αλιευτικά. Όμορφη είναι η θέα στο ηλιοβασίλεμα από την Παραλία Ιρίων, οικισμό με παραθεριστική κίνηση.

Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την Αργολίδα, τα αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές και τα τουριστικά καταλύματά της.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024