Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Κάστρο της Σκιάθου

Το Κάστρο της Σκιάθου

Τμήμα του νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων, η Σκιάθος κερδίζει την καρδιά των πολυάριθμων ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της. Μαγευτικά δημιουργήματα της φύσης, όπως τα Λαλάρια, ειδυλλιακές ακρογιαλιές και χρυσές αμμουδιές, σημαντικά εκκλησιαστικά μνημεία, όπως η μονή Ευαγγελιστρίας και η μονή της Παναγίας της Κουνίστρας […]

Τμήμα του νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων, η Σκιάθος κερδίζει την καρδιά των πολυάριθμων ελλήνων και ξένων επισκεπτών με τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της.

Μαγευτικά δημιουργήματα της φύσης, όπως τα Λαλάρια, ειδυλλιακές ακρογιαλιές και χρυσές αμμουδιές, σημαντικά εκκλησιαστικά μνημεία, όπως η μονή Ευαγγελιστρίας και η μονή της Παναγίας της Κουνίστρας (Εικονίστριας), στολίζουν το νησί του κορυφαίου έλληνα διηγηματογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Στο βόρειο άκρο της Σκιάθου, σε φύσει οχυρή τοποθεσία, βρίσκεται το Κάστρο με τη μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Το πάλαι ποτέ οχυρό των Σκιαθιτών ιδρύθηκε γύρω στα μέσα του 14ου αιώνα, αποτέλεσε καταφύγιο στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και των πειρατικών επιδρομών, εγκαταλείφθηκε δε μετά την Επανάσταση του 1821.

Στη θαλάσσια περιοχή του Κάστρου βυθίστηκε ανήμερα του Σταυρού, το Σεπτέμβριο του 1943, το υποβρύχιο του Πολεμικού Ναυτικού «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», με κυβερνήτη τον ηρωικό αντιπλοίαρχο Βασίλη Λάσκο.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Σκιάθο, το πανέμορφο νησί των Βορείων Σποράδων.


Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024