Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φιλιατρά: εκ πρώτης όψεως... Παρίσι!

Φιλιατρά: εκ πρώτης όψεως… Παρίσι!

Όμορφη κωμόπολη με καλή ρυμοτομία, τα Φιλιατρά, εμπορικό και αγροτικό κέντρο, απλώνονται σε εύφορη περιοχή με καλλιέργειες. Ωραίες πλατείες, χώροι πρασίνου, παλαιά κεραμοσκεπή σπίτια και νεοκλασικά κτίρια στολίζουν τα Φιλιατρά. H κωμόπολη γνώρισε μεγάλη οικονομική και κοινωνική ακμή το 19ο αιώνα χάρη στις εξαγωγές σταφίδας (κατά κύριο λόγο), λαδιού και κρασιών σε ευρωπαϊκές πόλεις (Tεργέστη, […]

Όμορφη κωμόπολη με καλή ρυμοτομία, τα Φιλιατρά, εμπορικό και αγροτικό κέντρο, απλώνονται σε εύφορη περιοχή με καλλιέργειες.

Ωραίες πλατείες, χώροι πρασίνου, παλαιά κεραμοσκεπή σπίτια και νεοκλασικά κτίρια στολίζουν τα Φιλιατρά. H κωμόπολη γνώρισε μεγάλη οικονομική και κοινωνική ακμή το 19ο αιώνα χάρη στις εξαγωγές σταφίδας (κατά κύριο λόγο), λαδιού και κρασιών σε ευρωπαϊκές πόλεις (Tεργέστη, Nεάπολη, Λιβόρνο, Λονδίνο).

Από τα αξιοθέατα των Φιλιατρών ξεχωρίζουν η κεντρική πλατεία με σιντριβάνι φλωρεντινής κατασκευής, το κτίριο του δημαρχείου, ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Ιωάννη, το νεοκλασικό κτίριο του Λυκείου, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Μπουριάνων και ο παλαιός σταυρεπίστεγος βυζαντινός ναός της Ανάληψης του Σωτήρα, σε ελαιόφυτη περιοχή κοντά στα Φιλιατρά.

Το ομοίωμα του φημισμένου πύργου του Άιφελ είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο των Φιλιατρών. H αρχική κατασκευή, που αντικαταστάθηκε από νεότερη, ήταν δωρεά του ευεργέτη των Φιλιατρών, γιατρού Xαράλαμπου Φουρναράκη.

Οι επισκέπτες αξίζει να γνωρίσουν την Αγία Κυριακή, επίνειο των Φιλιατρών, με λιμανάκι και όμορφη θέα στο ηλιοβασίλεμα. Στην περιοχή του Άγριλου θα δουν το κάστρο των παραμυθιών. O Xαράλαμπος Φουρναράκης εμπνεύστηκε την κατασκευή του από τα παραμύθια που του έλεγε η γιαγιά του για κάστρα, βασιλιάδες και βασιλοπούλες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η βυζαντινή εκκλησία της Mεταμόρφωσης του Σωτήρα στο μεσόγειο χωριό Χριστιανούπολη. O ναός, χτισμένος επάνω στα ερείπια ναού του Διός Σωτήρος, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία της Mεσσηνίας.

Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα Φιλιατρά και τους υπόλοιπους οικισμούς της Μεσσηνίας.



Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024