Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρέβεζα, η εναλλακτική πρόταση

Πρέβεζα, η εναλλακτική πρόταση

Τόπος προικισμένος με υπέροχο φυσικό ανάγλυφο, εύφορες πεδινές εκτάσεις και γραφικά ορεινά τοπία, μαγευτικές αμμουδερές παραλίες και δαντελωτές ακρογιαλιές, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για όσους αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση για τις διακοπές τους, πέραν των ευρέως γνωστών τουριστικών προορισμών. Το σημαντικό οικοσύστημα (οι ποταμοί Λούρος και Αχέροντας, η λίμνη Ζηρού, ο υγρότοπος […]

Τόπος προικισμένος με υπέροχο φυσικό ανάγλυφο, εύφορες πεδινές εκτάσεις και γραφικά ορεινά τοπία, μαγευτικές αμμουδερές παραλίες και δαντελωτές ακρογιαλιές, η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας αποτελεί ευχάριστη έκπληξη για όσους αναζητούν μια εναλλακτική πρόταση για τις διακοπές τους, πέραν των ευρέως γνωστών τουριστικών προορισμών.

Το σημαντικό οικοσύστημα (οι ποταμοί Λούρος και Αχέροντας, η λίμνη Ζηρού, ο υγρότοπος του Αμβρακικού), οι σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι της Νικόπολης, της Κασσώπης και του Νεκρομαντείου, τα κάστρα, τα θρησκευτικά μνημεία, το όρος Ζάλογγο, με τον ιστορικό τόπο θυσίας των Σουλιωτισσών και την Καμαρίνα με τη μοναδική θέα στο Ιόνιο και τον Αμβρακικό, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών όλες τις εποχές του χρόνου.

Για τους παραθεριστές, ειδικότερα, ιδανική επιλογή αποτελούν τα αναπτυγμένα θέρετρα στη δυτική ακτογραμμή: Καλαμίτσι, Μύτικας, Μονολίθι, Κανάλι, Καστροσυκιά, Λυγιά, Βράχος, Λούτσα, Αμμουδιά και, προπάντων, η Πάργα με τους παραθεριστικούς οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή (Λύχνος, Αγία Κυριακή, Βάλτος, Σαρακήνικο).

Η πόλη της Πρέβεζας, πρωτεύουσα και λιμάνι στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, γοητεύει τους επισκέπτες με τα κάστρα, τα παραδοσιακά σπίτια και τα κτίρια αξιόλογης αρχιτεκτονικής, τα πλακόστρωτα σοκάκια και τους πεζοδρόμους της.

Η γραφική Πάργα, κωμόπολη με νησιώτικο χρώμα, ικανοποιητική τουριστική υποδομή, ξεχωριστές φυσικές ομορφιές και πολυκύμαντη ιστορική πορεία, συγκεντρώνει δικαιολογημένα τις προτιμήσεις ενός μεγάλου αριθμού ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Στα σημαντικότερα οικιστικά κέντρα συγκαταλέγονται, επίσης, το Θεσπρωτικό, γεωργοκτηνοτροφική κωμόπολη στην ελαιόφυτη κοιλάδα της Κάτω Λάκκας Σουλίου, το Καναλλάκι, χτισμένο σε εκτεταμένη πεδιάδα, ο Λούρος, επίσης γεωργοκτηνοτροφική κωμόπολη, και η Φιλιππιάδα, γνωστή ως η πόλη των πελαργών.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, που καταλαμβάνει το νοτιοδυτικό τμήμα της Ηπείρου.

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024