Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σίφνος: Μελόπιτα με άρωμα κανέλας

Σίφνος: Μελόπιτα με άρωμα κανέλας

Σίφνος. Στο δημοφιλές νησί των Κυκλάδων, θα βρείτε πολλά και διαφορετικά ντόπια φαγητά. Το πασχαλινό αρνάκι Μαστέλο, τη Ρεβυθάδα, στην σιφνέικη πύλινη γάστρα, και τους Ρεβυθοκεφτέδες, με την πατάτα και τα αρωματικά βότανα.

Σίφνος. Το δημοφιλές νησί των Κυκλάδων, γοητεύει και με τις επιλογές που προσφέρει στην παραδοσιακή κουζίνα. Και φανταστείτε με τι όρεξη θα κάτσετε στο τραπέζι, μετά από ένα ωραίο μπάνιο στον Πλατύ Γιαλό ή μια πεζοπορία μέχρι τον Προφήτη Ηλία! Πατρίδα του πασίγνωστου Τσελεμεντέ, η Σίφνος θα σας ανταμείψει και γαστριμαργικά. Πιο γνωστές ντόπιες συνταγές, το πασχαλινό αρνάκι Μαστέλο (στο πήλινο μαστέλο), η Ρεβυθάδα, επίσης στη σιφνέικη πήλινη γάστρα, και οι Ρεβυθοκεφτέδες, με πατάτα και αρωματικά βότανα.

Για πρωτοτυπία εμείς θα δοκιμάσουμε μια γλυκιά πλευρά της Σίφνου. Θα φτιάξουμε – την λιγότερο γνωστή – Μελόπιτα, με βάση όμως… ανάλατο τυρί, με την βοήθεια της… διαδικτυακής μαγείρισσας, Εύας Μονοχάρη, από το funkycook.gr

Υλικά
1 κιλό ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη φρέσκια
7 αυγά
100
gr. ζάχαρη
350 gr. μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 κουταλιά της
σούπας βούτυρο
κανέλα

Εκτέλεση
Βαζετε σ΄ ένα λεκανάκι το ανθότυρο ή την μυζήθρα και το «σπάτε» με το πηρούνι. Αφού διαλυθεί το τυρί προσθέστε το μέλι,τη ζάχαρη και τα αυγά. Ανακατεύετε έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέστε και το αλεύρι, ανακατέψτε καλά και ρίξτε το χυλό στο ταψί σας (το μέγεθός του θα’ ναι ανάλογο του πάχους που θέλετε για την μελόπιτά σας), αφού το έχετε πρώτα περάσει με λίγο βούτυρο και αλευράκι.Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Πασπαλήστε με κανέλα και περιμένετε λίγο να κρυώσει για να την σερβίρετε.
Καλή σας όρεξη!

  • Διαβάστε περισσότερα για την Σίφνο, εδώ. Τι «πρέπει να ξέρετε», στοιχεία της ιστορίας της, και πληροφορίες για τα χωριά της.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024