Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λίμνη, Ροβιές, Βόρειος Ευβοϊκός

Λίμνη, Ροβιές, Βόρειος Ευβοϊκός

Απλωμένη αμφιθεατρικά μπροστά σε έναν ανοιχτό όρμο του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, η γοητευτική Λίμνη είναι ένας τόπος ξεχωριστός, ιδανικός τόσο για ολιγοήμερες διακοπές όσο και για μια μονοήμερη απόδραση από την Αθήνα. Τους επισκέπτες της Λίμνης, κωμόπολης με ρομαντική ατμόσφαιρα και μακρά ναυτική παράδοση, προσελκύουν τα όμορφα σπίτια και αρχοντικά, οι παραδοσιακές ψαροταβέρνες και τα […]

Απλωμένη αμφιθεατρικά μπροστά σε έναν ανοιχτό όρμο του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου, η γοητευτική Λίμνη είναι ένας τόπος ξεχωριστός, ιδανικός τόσο για ολιγοήμερες διακοπές όσο και για μια μονοήμερη απόδραση από την Αθήνα.

Τους επισκέπτες της Λίμνης, κωμόπολης με ρομαντική ατμόσφαιρα και μακρά ναυτική παράδοση, προσελκύουν τα όμορφα σπίτια και αρχοντικά, οι παραδοσιακές ψαροταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία, τα καφέ μπαρ, ο γραφικός παραλιακός δρόμος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν η εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου (1837), που δεσπόζει στο κέντρο της κωμόπολης, το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής (Παναΐτσα), χτισμένο στη θέση ρωμαϊκών λουτρών και παλαιοχριστιανικής βασιλικής, το Ιστορικό Αρχείο και το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο, που περιλαμβάνει το παραδοσιακό λιμνιώτικο σπίτι (ναυτικού χαρακτήρα), μικρή αρχαιολογική συλλογή και ψηφιδωτά δάπεδα λουτρών.

Σε απόσταση 9,5 χλμ ΝΑ από τη Λίμνη βρίσκεται η μονή του Αγίου Νικολάου Γαλατάκη, η οποία, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε τον 7ο ή τον 8ο αιώνα πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού του Ποσειδώνα. Το καθολικό της μονής ανακαινίστηκε και αγιογραφήθηκε το 16ο αιώνα. Στο χώρο της μονής δεσπόζει τετράπλευρος αμυντικός πύργος, πιθανώς 16ου αιώνα.

Με ορμητήριο τη Λίμνη, οι επισκέπτες μπορούν κάλλιστα να γνωρίσουν τα ενδιαφέροντα χωριά της ενδοχώρας Κεχριές, Σκεπαστή και Κουρκουλοί, που είναι χτισμένα σε περιοχή με πλούσια βλάστηση και τρεχούμενα νερά.

Βορειοδυτικά της Λίμνης βρίσκονται οι Ροβιές, ένα από τα ωραιότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Βόρειας Εύβοιας. Ο οικισμός, περιτριγυρισμένος από πευκόφυτους λόφους, απλώνεται σε περιοχή με ελαιώνες, καλλιέργειες κηπευτικών και οπωροφόρων.

Στα σημαντικότερα αξιοθέατα των Ροβιών συγκαταλέγονται η εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, με μαρμαρόγλυπτο τέμπλο και μικρή εκκλησιαστική συλλογή, και ο μεσαιωνικός πύργος, 13ου αιώνα.

Στην ευρύτερη περιοχή ξεχωρίζουν η μονή του Οσίου Δαβίδ του Γέροντα (ιδρύθηκε το 16ο αιώνα και ανακαινίστηκε το 1877), χτισμένη σε επιβλητικό τοπίο, και οι καταρράκτες της Δρυμώνας, ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς, με πεύκα, έλατα, πλατάνια, λιμνούλες και τρεχούμενα νερά.

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη Λίμνη, τις Ροβιές και τους υπόλοιπους οικισμούς της Βόρειας Εύβοιας.


Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024