Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λουτρά Αιδηψού: σύγχρονες εγκαταστάσεις υδροθεραπείας

Λουτρά Αιδηψού: σύγχρονες εγκαταστάσεις υδροθεραπείας

Η φημισμένη λουτρόπολη συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό παραθεριστών χάρη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις υδροθεραπείας, την αξιόλογη τουριστική υποδομή και το όμορφο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού είναι γνωστές από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητές τους _ από το έργο του Πλουτάρχου «Βίοι Παράλληλοι» γνωρίζουμε ότι ο Ρωμαίος στρατηγός και πολιτικός […]

Η φημισμένη λουτρόπολη συγκεντρώνει ένα μεγάλο αριθμό παραθεριστών χάρη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις υδροθεραπείας, την αξιόλογη τουριστική υποδομή και το όμορφο φυσικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής. Οι ιαματικές πηγές της Αιδηψού είναι γνωστές από την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ιδιότητές τους _ από το έργο του Πλουτάρχου «Βίοι Παράλληλοι» γνωρίζουμε ότι ο Ρωμαίος στρατηγός και πολιτικός Λεύκιος Κορνήλιος μετέβη στην Αιδηψό, προκειμένου να θεραπεύσει την ποδάγρα του. Στα Λουτρά Αιδηψού λειτουργούν υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ, πρότυπο υδροθεραπευτήριο στο ξενοδοχείο «Θέρμαι Σύλλα» και πολυάριθμα ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια. Πυκνά δρομολόγια φεριμπότ συνδέουν τα Λουτρά Αιδηψού με την Αρκίτσα Φθιώτιδας. Βόρεια των Λουτρών βρίσκεται η Αιδηψός, χωριό με παραδοσιακό χρώμα.

Το ξενοδοχείο «Θέρμαι Σύλλα»

Το τριώροφο κτίριο, ιστορικό διατηρητέο μνημείο του 1896, είναι ένα αρχιτεκτονικό στολίδι στην παραλία των Λουτρών Αιδηψού.

Η Παραλία Αγίου Νικολάου

Ο παραθεριστικός οικισμός με τη γραφική ακρογιαλιά είναι χτισμένος κοντά στην Αιδηψό.

Το Πολύλοφο

Ορεινός οικισμός με παραδοσιακό χρώμα.

Η μονή του Αγίου Γεωργίου Ηλίων

Η μονή είναι χτισμένη στο Τελέθριο όρος, σε υψόμετρο 450, στη θέση ιερού του Ηλίου Απόλλωνα. Ως έτος ιδρύσεως της μονής αναφέρεται επισήμως το 1670, αλλά σύμφωνα με την τοπική παράδοση αυτή ιδρύθηκε το 13ο αιώνα. Το καθολικό της μονής, αφιερωμένο στον Άγιο Γεώργιο, είναι σταυροειδής ναός με αξιόλογο τέμπλο των μέσων του 17ου αιώνα. Η μονή, που υπήρξε επί αιώνες ανδρική, μετατράπηκε σε γυναικεία το 1970.

Τα Ήλια

Στον οικισμό των Ηλίων, που απλώνεται αμφιθεατρικά γύρω από όμορφη παραλία, θα βρείτε ψαροταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Λουτρά Γιάλτρων

Το επίνειο των Γιάλτρων, χτισμένο σε γραφική ακρογιαλιά, διαθέτει ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Μύλος

Στην ακρογιαλιά του Μύλου ελλιμενίζονται αλιευτικά σκάφη.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024