Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος, μονοπάτια της φύσης

Κύπρος, μονοπάτια της φύσης

Με τον αριθμό των μονοπατιών της φύσης να ξεπερνά τα 50, η Κύπρος αποτελεί τον ιδεώδη προορισμό για τους φυσιολάτρες. Η κυπριακή χλωρίδα αποτελείται από 1.625 διαφορετικά είδη φυτών, με 139 από αυτά να φύονται αποκλειστικά στην Κύπρο. Το περπάτημα στην κυπριακή φύση είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να απολαύσει κανείς καθ’ όλη τη διάρκεια […]

Με τον αριθμό των μονοπατιών της φύσης να ξεπερνά τα 50, η Κύπρος αποτελεί τον ιδεώδη προορισμό για τους φυσιολάτρες. Η κυπριακή χλωρίδα αποτελείται από 1.625 διαφορετικά είδη φυτών, με 139 από αυτά να φύονται αποκλειστικά στην Κύπρο.

Το περπάτημα στην κυπριακή φύση είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να απολαύσει κανείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με το φθινόπωρο και την άνοιξη να αποτελούν, κατά κοινή παραδοχή, τις ιδανικές περιόδους.

Η αφετηρία των μονοπατιών είναι κατά κανόνα σηματοδοτημένη με ξύλινες πινακίδες, που παρέχουν πληροφοριακό υλικό για τη χλωρίδα και τη γεωλογική φυσιογνωμία κάθε περιοχής, ή ξύλινα κιόσκια. Τα σηματοδοτημένα αυτά μονοπάτια είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να διέρχονται από περιοχές και χώρους με ιδιαίτερη οικολογική, ιστορική, αρχαιολογική, πολιτιστική και επιστημονική αξία.

Τα εν λόγω μονοπάτια αναδεικνύουν τα όμορφα τοπία, καθώς και τον έντονο μεσογειακό χαρακτήρα του νησιού. Ακολουθώντας τα, θα ανακαλύψετε ένα θησαυρό ποικίλης χλωρίδας και πανίδας, απομεινάρια που μαρτυρούν την ιστορία των μεταλλείων του νησιού, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα μνημεία.

Υπάρχουν μονοπάτια κυκλικά, δηλαδή αυτά που αρχίζουν και τελειώνουν στο ίδιο σημείο, και μονοπάτια γραμμικά, που ξεκινούν και ολοκληρώνονται σε διαφορετικά σημεία. Επιπλέον, οι κλίσεις των μονοπατιών είναι ομαλές, ώστε να μπορούν να τα ακολουθήσουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας (1: εύκολο, 3: δύσκολο), ώστε παλαιοί και νέοι περιπατητές να βρίσκουν μονοπάτια του ενδιαφέροντός τους.

Η ποικιλία των μονοπατιών σε συνδυασμό με τα αγροτουριστικά καταλύματα της υπαίθρου προσφέρει όλες τις απαραίτητες ανέσεις στον επισκέπτη που επιθυμεί την επαφή με τη μοναδική φύση της Κύπρου και τη γνωριμία με τα ήθη και τα έθιμα των χωριών της.

Απολαύστε την πανδαισία των χρωμάτων της φύσης στην πανέμορφη κυπριακή ύπαιθρο και αποδράστε από την καθημερινότητα της πόλης.

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, με την οικονομική αρωγή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, έχει φροντίσει γι’ αυτήν τη διαφορετική απόδραση, τη γεμάτη χρώματα, ήχους και ευωδίες.

Ένας πρώτος… περίπατος στο portal του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού www.visitcyprus.com θα σας ανοίξει την όρεξη για περισσότερο πράσινο στην πανέμορφη Κύπρο.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024