Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιούνιος 2014, Σπέτσες εξπρές!

Ιούνιος 2014, Σπέτσες εξπρές!

Πριν από λίγες ημέρες, την Κυριακή 1η Ιουνίου, ευτύχησα να βρεθώ άλλη μια φορά στις Σπέτσες, αυτήν τη φορά όχι για επαγγελματικούς λόγους, αλλά μαζί με τα μέλη της οικογένειάς μου. Ήταν μια επίσκεψη εκτός προγράμματος, μια ολιγόωρη παρένθεση στο ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα ύστερα από τη διήμερη διαμονή μας σε ξενοδοχείο της Ερμιονίδας, […]

Πριν από λίγες ημέρες, την Κυριακή 1η Ιουνίου, ευτύχησα να βρεθώ άλλη μια φορά στις Σπέτσες, αυτήν τη φορά όχι για επαγγελματικούς λόγους, αλλά μαζί με τα μέλη της οικογένειάς μου.

Ήταν μια επίσκεψη εκτός προγράμματος, μια ολιγόωρη παρένθεση στο ταξίδι της επιστροφής στην Αθήνα ύστερα από τη διήμερη διαμονή μας σε ξενοδοχείο της Ερμιονίδας, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδρομής που πραγματοποιούν πολλά σχολεία στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς.

Είχαν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που είχα επισκεφθεί τις Σπέτσες. Ήταν Σεπτέμβριος, θυμάμαι, και αφορμή είχε σταθεί η πρόσκληση στο γάμο ενός στενού οικογενειακού φίλου. Το ζευγάρι είχε έλθει στην εκκλησία με την άμαξα, οι καλεσμένοι με τα πόδια, οι Σπέτσες ήταν, όπως πάντα, γοητευτικές και ρομαντικές.

Αυτήν τη φορά περάσαμε στο νησί από την Κόστα, τον παραθαλάσσιο οικισμό στις απέναντι αργολικές ακτές, κάνοντας χρήση ενός θαλάσσιου ταξί. Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά και με κόστος 20 ευρώ για τα έξι μέλη της οικογένειας βρεθήκαμε στην ιστορική Ντάπια, στον τόπο όπου συγκεντρώνονταν οι σπετσιώτες άρχοντες και καπεταναίοι του 1821.

Γνωρίζοντας ότι το διάστημα παραμονής μας στο νησί θα ήταν πολύ περιορισμένο, δε χάσαμε καθόλου χρόνο. Αφού περπατήσαμε στα περίτεχνα βοτσαλωτά γύρω από την Ντάπια και σεργιανίσαμε στα γραφικά σοκάκια, φθάσαμε στην πλατεία Ποσειδωνίου, στο άγαλμα της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας, που «αγναντεύει» με λαχτάρα τη θάλασσα.

Από εκεί συνεχίσαμε για λίγο τη διαδρομή μας προς τα «Νησιά», το γνωστό συγκρότημα παραδοσιακών κατοικιών, και στη συνέχεια, έχοντας ήδη ενημερωθεί για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων, επισκεφθήκαμε το Μουσείο Μπουμπουλίνας, για να ταξιδέψουμε νοερά στα χρόνια της Επανάστασης.

Μετά την ξενάγηση στους χώρους του αρχοντικού της εθνικής ηρωίδας ακολούθησε η βόλτα με άμαξα από την Ντάπια στο Παλαιό Λιμάνι, μια εμπειρία ξεχωριστή, κυρίως για τα παιδιά.

Εκεί, στη φιλόξενη αυτήν αγκαλιά των Σπετσών με τα πολυάριθμα πλεούμενα, απολαύσαμε το γαλήνιο φυσικό περιβάλλον και χαρήκαμε τον υπέροχο συνδυασμό του γαλάζιου και του πράσινου, χωρίς να παραλείψουμε να γευτούμε το ούζο μας στον «Ταρσανά», την ψαροταβέρνα με την πραγματικά φιλόξενη ατμόσφαιρα.

Επιστρέψαμε στην πόλη των Σπετσών με τα πόδια και ολοκληρώσαμε την επίσκεψη εξπρές στο νησί με μια ανάσα δροσιάς λίγο πριν από την αναχώρησή μας: καφές και παγωτό στην Ντάπια απόγευμα Κυριακής, με θαλάσσια ταξί, Flying Dolphin και Flyingcat να πηγαινοέρχονται στο λιμάνι.

Χρώματα, αρώματα και εικόνες μάς συνόδευσαν στο γυρισμό από τις Σπέτσες, γράφοντας τον ωραιότερο επίλογο σε μια ιδιαίτερα ευχάριστη ταξιδιωτική εξόρμηση, στις αρχές του καλοκαιριού του 2014.

Sports in

«Μπάχαλο» στη Γαλλία για τον… πετεινό στην φανέλα (pic)

Τσακώνονται σαν τα… κοκόρια οι Γάλλοι οπαδοί για τον τεράστιο πετεινό στη νέα φανέλα της Εθνικής Γαλλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024