Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάκυνθος, το Κερί και οι Μυζήθρες

Ζάκυνθος, το Κερί και οι Μυζήθρες

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Ζακύνθου, της πατρίδας του Σολωμού, του Κάλβου και του Ξενόπουλου, βρίσκεται το Κερί, χωριό με αρκετά πετρόχτιστα σπίτια, στενά δρομάκια και γραφική πλακόστρωτη πλατεία. Τον οικισμό στολίζει η εκκλησία της Παναγίας της Κεριώτισσας με το ωραίο καμπαναριό και το θαυμάσιο ξυλόγλυπτο τέμπλο. Σε απόσταση 5,5 χλμ ΒΑ από το Κερί, στις […]

Στο νοτιοδυτικό άκρο της Ζακύνθου, της πατρίδας του Σολωμού, του Κάλβου και του Ξενόπουλου, βρίσκεται το Κερί, χωριό με αρκετά πετρόχτιστα σπίτια, στενά δρομάκια και γραφική πλακόστρωτη πλατεία. Τον οικισμό στολίζει η εκκλησία της Παναγίας της Κεριώτισσας με το ωραίο καμπαναριό και το θαυμάσιο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Σε απόσταση 5,5 χλμ ΒΑ από το Κερί, στις δυτικές ακτές του κόλπου του Λαγανά, απλώνεται η Λίμνη Κεριού. Στο λιμάνι του οικισμού δένουν βάρκες και αλιευτικά, ενώ τα εκδρομικά σκάφη που έχουν ως σημείο αφετηρίας το επίνειο του Κεριού μεταφέρουν τους παραθεριστές στο Μαραθονήσι (η αμμουδερή παραλία του προστατεύεται, καθώς αποτελεί τόπο αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta) και τις θαλάσσιες σπηλιές της περιοχής.

Νοτιοανατολικά από τη Λίμνη Κεριού, ο οικισμός του Μαραθιά προσφέρει όμορφη θέα στον κόλπο του Λαγανά και το Μαραθονήσι.

Τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής είναι, ασφαλώς, ο φάρος, που ορθώνεται σε απόσταση 2 χλμ ΝΔ από το Κερί και προσφέρει εκπληκτική θέα στο υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Στην περιοχή του φάρου υψώθηκε το Μάιο του 2007 ελληνική σημαία εντυπωσιακών διαστάσεων (πλάτους 18,10 μ. και μήκους 36,90 μ.).

Στο θαλάσσιο χώρο πέριξ του φάρου δεσπόζουν δύο εντυπωσιακοί βράχοι κωνικού σχήματος, η Μικρή και η Μεγάλη Μυζήθρα. Το μοναδικό φυσικό ανάγλυφο, οι απόκρημνες ακτές, τα διάφανα νερά με τους υπέροχους χρωματισμούς, η θέα στο απέραντο γαλάζιο του Ιονίου συναρπάζουν όσους έχουν την τύχη να γνωρίσουν την πανέμορφη αυτή γωνιά της Ζακύνθου.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024