Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παρίσι, με μια ματιά!

Παρίσι, με μια ματιά!

Το πολυτραγουδισμένο και πολυύμνητο Παρίσι (Paris), η ονομαστή ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν ξεχωριστό ταξιδιωτικό προορισμό, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ανθρώπων από κάθε γωνιά του κόσμου, με κάθε είδους γούστα, προτιμήσεις και απαιτήσεις. Αμέτρητα είναι τα θέλγητρα της γαλλικής πρωτεύουσας, κι είναι βέβαιο ότι για να τα ανακαλύψει κανείς θα χρειαστεί να επισκεφθεί το […]

Το πολυτραγουδισμένο και πολυύμνητο Παρίσι (Paris), η ονομαστή ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν ξεχωριστό ταξιδιωτικό προορισμό, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ανθρώπων από κάθε γωνιά του κόσμου, με κάθε είδους γούστα, προτιμήσεις και απαιτήσεις.

Αμέτρητα είναι τα θέλγητρα της γαλλικής πρωτεύουσας, κι είναι βέβαιο ότι για να τα ανακαλύψει κανείς θα χρειαστεί να επισκεφθεί το Παρίσι αρκετές φορές, να κινηθεί πεζός μέρα και νύχτα, να διανύσει ικανές αποστάσεις στις μεγάλες πλατείες, τις εντυπωσιακές λεωφόρους και τους πολυσύχναστους δρόμους του. Μόνο τότε θα μπορέσει να νιώσει την παριζιάνικη αίγλη, να ανακαλύψει την παριζιάνικη λάμψη, να συνειδητοποιήσει τη βαρυσήμαντη ιστορική διαδρομή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της πόλης στην ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια κοινότητα.

Ένα «ταξίδι» στο Παρίσι με τη βοήθεια του φωτογραφικού φακού θα συγκινήσει όσους έχουν ήδη επισκεφθεί τη γαλλική πρωτεύουσα και θα εντυπωσιάσει όσους δεν είχαν ακόμη την τύχη να γνωρίσουν από κοντά μια από τις πλέον ελκυστικές μεγαλουπόλεις ανά την υφήλιο.

Αρχιτεκτονικά μνημεία, ναοί, μουσεία, πλατείες, εμπορικά και εκθεσιακά κέντρα, καφέ, μπιστρό, εστιατόρια, τα πάντα στο Παρίσι έχουν ένα ιδιαίτερο χρώμα και μια μοναδική αισθητική, αποπνέουν μια γλυκιά αύρα, εκπέμπουν μια ασυνήθιστη γοητεία.

Περπατώντας και, παράλληλα, κάνοντας χρήση του πολύ εξυπηρετικού μετρό, οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν αξιοθέατα που συγκαταλέγονται στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, να γνωρίσουν το μωσαϊκό λαών, πολιτισμών και αντιλήψεων της πολυπολιτισμικής παριζιάνικης κοινωνίας, να αντιληφθούν γιατί η γαλλική πρωτεύουσα φέρει, κατά γενική ομολογία, τον τίτλο της Πόλης του Φωτός.

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024