Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο καθαρός αέρας της... Κλεισούρας!

Ο καθαρός αέρας της… Κλεισούρας!

Δυτική Μακεδονία, Καστοριά, φθινόπωρο 2013: επιχείρηση Κλεισούρα. Το ξεκίνημα έγινε από την Πτολεμαΐδα, πρωινές ώρες. Συνταξιδιώτες μου, στο τζιπ που είχε ως προορισμό την Κλεισούρα, ο Δημήτρης Σταθόπουλος, η Αφροδίτη Καλομάρη, η Χρυσούλα Κυριακοπούλου, καταξιωμένοι συνάδελφοί μου από το χώρο της δημοσιογραφίας, και η Ολυμπία Παντελίδου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Hotel Pantelidis στην Πτολεμαΐδα. Η […]

Δυτική Μακεδονία, Καστοριά, φθινόπωρο 2013: επιχείρηση Κλεισούρα.

Το ξεκίνημα έγινε από την Πτολεμαΐδα, πρωινές ώρες. Συνταξιδιώτες μου, στο τζιπ που είχε ως προορισμό την Κλεισούρα, ο Δημήτρης Σταθόπουλος, η Αφροδίτη Καλομάρη, η Χρυσούλα Κυριακοπούλου, καταξιωμένοι συνάδελφοί μου από το χώρο της δημοσιογραφίας, και η Ολυμπία Παντελίδου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του
Hotel Pantelidis στην Πτολεμαΐδα.

Η διαδρομή ήταν πολύ ευχάριστη, η μακεδονική φύση υπέροχη. Η πυκνή βλάστηση, το βαθύ γαλάζιο του ουρανού και ο λαμπρός ήλιος ήταν οι καλύτεροι συνοδοιπόροι μας. Ο εξαιρετικός οδηγός της κεφάτης παρέας, ο Δημήτρης, Ζυγός κι ο ίδιος, είχε να κάνει με τρεις Ζυγούς και μια γυναίκα Σκορπιό (κοντά στο Ζυγό). Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό: ναρκισσισμός, τελειομανία, καλλιτεχνική ευαισθησία, ισορροπία και άλλα πολλά, καλά και κακά, του έβδομου ζωδίου του ζωδιακού κύκλου.

Προς το τέλος της διαδρομής, λιγοστές ανηφορικές στροφές, κι έπειτα η άφιξή μας στην Κλεισούρα, που είχε ήδη κάνει την εμφάνισή της στο οπτικό μας πεδίο νωρίτερα. Πετρόχτιστα κεραμοσκεπή σπίτια με θέα, φυλλοβόλα δέντρα, πεύκα και έλατα, καμινάδες που κάπνιζαν, καφενείο-ταβέρνα στην κεντρική πλατεία με τη γνωστή κυριακάτικη κίνηση και εκκλησιές με αξιόλογα καμπαναριά. Οι γνωστές εικόνες της ελληνικής υπαίθρου, αλλά και η πρώτη γνωριμία μου με έναν ακόμη όμορφο τόπο της μακεδονικής γης.

Στολίδι του χωριού, το ξενοδοχείο Chalet Sourino, χτισμένο σε μιαν υπέροχη τοποθεσία, με θέα σε όλο το χωριό. Στην είσοδο του ξενοδοχείου, φωτογραφίες με την Κλεισούρα ντυμένη στα λευκά, τους χειμερινούς μήνες. Είναι η εποχή όπου το ορεινό χωριό της Δυτικής Μακεδονίας δείχνει το άλλο του πρόσωπο, αυτό που γοητεύει τους λάτρεις του βουνού, του χιονιού, του παγωμένου αέρα και της καλής παρέας. Με άλλα λόγια, όσους αποζητούν στις αποδράσεις τους και τις διακοπές τους το καλό κόκκινο κρασί, τους γευστικούς μεζέδες και, πάνω απ’ όλα, τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργεί το αναμμένο τζάκι!

Ο απολαυστικός καφές, η απέραντη θέα και ο μεθυστικός, καθαρός αέρας της Κλεισούρας, που γαλήνεψε την ψυχή μας και καθάρισε τη σκέψη μας, ήταν όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από την ολιγόωρη παραμονή του σε ένα γραφικό χωριό της μακεδονικής υπαίθρου.

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024