Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μυρσίνη: μούστος και αρχαία... καθ' οδόν!

Μυρσίνη: μούστος και αρχαία… καθ’ οδόν!

Σεπτέμβριος 2013: μια μικρή δημοσιογραφική ομάδα αναχωρεί από τη Σητεία Λασιθίου, για να επισκεφθεί ένα γραφικό κρητικό ψαροχώρι, το Μόχλο. Ο οδηγός του λεωφορείου, ο Κώστας, πολυταξιδεμένος και γελαστός, με τη χαρακτηριστική κρητική προφορά του, δεν παραλείπει να χαιρετά όλους όσους συναντά καθ’ οδόν, προπάντων δε το «κουμπαράτσι» του (τον κουμπάρο του). Ύστερα από μια […]

Σεπτέμβριος 2013: μια μικρή δημοσιογραφική ομάδα αναχωρεί από τη Σητεία Λασιθίου, για να επισκεφθεί ένα γραφικό κρητικό ψαροχώρι, το Μόχλο.

Ο οδηγός του λεωφορείου, ο Κώστας, πολυταξιδεμένος και γελαστός, με τη χαρακτηριστική κρητική προφορά του, δεν παραλείπει να χαιρετά όλους όσους συναντά καθ’ οδόν, προπάντων δε το «κουμπαράτσι» του (τον κουμπάρο του).

Ύστερα από μια ενδιαφέρουσα διαδρομή, όπου οι στροφές του δρόμου εναλλάσσονται με τα χωριά της κρητικής υπαίθρου, φθάνουμε στη Μυρσίνη και καθόμαστε στο «Καθ’ οδόν», το καφενείο-ταβέρνα με την υπέροχη θέα.

Η υποδοχή και η φιλοξενία από τους κατοίκους του χωριού είναι υποδειγματική. Απολαμβάνουμε τα παραδοσιακά χειροποίητα εδέσματα από τις χρυσοχέρες του χωριού, μαζί με ρακή, καφέ ή αναψυκτικό, πάνω απ’ όλα όμως τη μαγευτική θέα στη γύρω περιοχή και τη θάλασσα.

Ακούμε με προσοχή όσα αφορούν το μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον της ευρύτερης περιοχής και… μπερδεύουμε τα αρχαία με το μούστο, όταν η κυρία Γιούλη Ζερβουδάκη έχει την καλοσύνη να μας μιλήσει για την παραδοσιακή διαδικασία παρασκευής της μουσταλευριάς στη Μυρσίνη.

Πριν από την αναχώρησή μας, αποχαιρετάμε με εγκαρδιότητα όλους τους κατοίκους της Μυρσίνης, προπάντων δε το Μανόλη Μακρυνάκη, ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Καθ’ οδόν», που μας περιποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μυρσίνη Λασιθίου, Σεπτέμβριος 2013: μούστος και αρχαία… καθ’ οδόν!

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024