Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρώματα και γεύσεις στη Σητεία το Σεπτέμβρη!

Αρώματα και γεύσεις στη Σητεία το Σεπτέμβρη!

Απόγευμα Παρασκευής, 20 Σεπτεμβρίου, φθάσαμε αεροπορικώς στη Σητεία Λασιθίου, για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων «Τόπων Ευφορία». Η πόλη της Σητείας, απλωμένη αμφιθεατρικά σε χαμηλό λόφο και γύρω από το λιμάνι της με τα πολυσύχναστα καφέ μπαρ και εστιατόρια, μας καλοδέχθηκε. Ο παραλιακός πεζόδρομος με τους φοίνικες, τα ήρεμα νερά του […]

Απόγευμα Παρασκευής, 20 Σεπτεμβρίου, φθάσαμε αεροπορικώς στη Σητεία Λασιθίου, για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις του 2ου Φεστιβάλ Τοπικών Προϊόντων «Τόπων Ευφορία».

Η πόλη της Σητείας, απλωμένη αμφιθεατρικά σε χαμηλό λόφο και γύρω από το λιμάνι της με τα πολυσύχναστα καφέ μπαρ και εστιατόρια, μας καλοδέχθηκε. Ο παραλιακός πεζόδρομος με τους φοίνικες, τα ήρεμα νερά του λιμανιού με τα ψαροκάικα και ο φθινοπωρινός ουρανός με την αραιή νέφωση ήταν το καλύτερο σκηνικό για την υποδοχή μας από τους φιλόξενους Κρητικούς.

Στο κέντρο του οικισμού, της γενέτειρας του ποιητή Βιτσέντζου Κορνάρου, του δημιουργού του «Ερωτόκριτου», είχαν ήδη ξεκινήσει οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, με επιδείξεις μαγειρικής στα περίπτερα και δειγματισμό τοπικών προϊόντων με εξαίρετες διατροφικές, θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες.

Η άφθονη ρακή, οι θαυμάσιοι μεζέδες, το κρητικό λάδι και μέλι, τα πρωτότυπα καλλυντικά και προϊόντα περιποίησης, οι ενδιαφέρουσες ομιλίες και μουσικές εκδηλώσεις προσέλκυσαν γρήγορα το ενδιαφέρον των πολυάριθμων επισκεπτών του φεστιβάλ.

Όμορφες εικόνες, ευχάριστα μουσικά ακούσματα, αυθεντικές γεύσεις, σεβασμός στην παράδοση, όλα φανέρωναν το φιλόξενο πρόσωπο των υπευθύνων του φεστιβάλ, την ειλικρινή διάθεσή τους για επικοινωνία, το ανυπόκριτο ενδιαφέρον τους για τη συνέχιση των εκδηλώσεων και τα επόμενα χρόνια, μετά το δυναμικό ξεκίνημα των δύο πρώτων ετών.

Με τις μοναδικές γεύσεις και τα υπέροχα αρώματά της η Σητεία κατάφερε να αγγίξει την καρδιά όλων μας και να ομορφύνει πραγματικά τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024