Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μόχλος, ένα ψαροχώρι για τσιπούρα και κοκτέιλ

Μόχλος, ένα ψαροχώρι για τσιπούρα και κοκτέιλ

Ανάμεσα στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία, στη βόρεια ακτογραμμή του Λασιθίου, βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι του Μόχλου. Όσοι κατευθύνονται από τη Σητεία προς τον Άγιο Νικόλαο, φθάνοντας στο χωριό Μυρσίνη, κι ενώ απολαμβάνουν τη θέα στην ευρύτερη περιοχή, αντικρίζουν από μακρινή απόσταση το Μόχλο. Δαντελωτές ακρογιαλιές, γαλαζοπράσινα νερά και το νησάκι του Αγίου Νικολάου […]

Ανάμεσα στον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία, στη βόρεια ακτογραμμή του Λασιθίου, βρίσκεται το γραφικό ψαροχώρι του Μόχλου. Όσοι κατευθύνονται από τη Σητεία προς τον Άγιο Νικόλαο, φθάνοντας στο χωριό Μυρσίνη, κι ενώ απολαμβάνουν τη θέα στην ευρύτερη περιοχή, αντικρίζουν από μακρινή απόσταση το Μόχλο.

Δαντελωτές ακρογιαλιές, γαλαζοπράσινα νερά και το νησάκι του Αγίου Νικολάου σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τις ακτές: αυτή ήταν η εικόνα του Μόχλου μια μέρα του Σεπτέμβρη, όταν επισκεφθήκαμε το λασιθιώτικο ψαροχώρι στο πλαίσιο μιας δημοσιογραφικής αποστολής.

Από παλαιότερες επισκέψεις μας στο Μόχλο, γνωρίζαμε ότι το νησάκι του Αγίου Νικολάου παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον, καθώς εκεί έχουν εντοπιστεί ερείπια μεσομινωικού και υστερομινωικού οικισμού, καθώς και ομαδικοί τάφοι Πρωτομινωικής Εποχής. Oι τάφοι, μάλιστα, φαίνεται ότι ανήκαν σε ισχυρά γένη, αν κρίνει κανείς από τον πλούτο και την πολυτέλεια των ευρημάτων (χρυσά κοσμήματα και διαδήματα, σφραγίδες, λίθινα αγγεία, αφιερωματικοί διπλοί πελέκεις και ένα περίφημο χρυσό δαχτυλίδι με παράσταση θεάς μέσα σε ένα ιδιότυπο καράβι-βάρκα).

Το πέρασμά μας από το γαλήνιο ψαροχώρι συνοδεύτηκε από μια ευχάριστη έκπληξη. Στο εστιατόριο »Τα Κοχύλια», πάνω στο κύμα, είχαμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε τους σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου και Τόνυ Καβαλιέρο την ώρα της δημιουργίας: τσιπούρα με βότανα και αρωματικά φυτά, μια πραγματικά ξεχωριστή γευστική πρόταση. Η παρασκευή κοκτέιλ με χρήση βοτάνων και αρωματικών φυτών από τον bartender Γιάννη Βαβαδάκη ήταν επίσης εντυπωσιακή.

Μόχλος Λασιθίου, ένα ψαροχώρι για τσιπούρα και κοκτέιλ!

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024