Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζαχάρω-σα την άμμο και τη θάλασσα!

Ζαχάρω-σα την άμμο και τη θάλασσα!

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ταξιδιωτικό ρεπορτάζ ήταν αυτό που μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω πρώτη φορά τη Ζαχάρω, τη γνωστή κωμόπολη της Ηλείας, που φημίζεται για την εκτεταμένη αμμουδερή παραλία της και το όμορφο ηλιοβασίλεμά της. Όπως ήταν φυσικό, θέλησα να γνωρίσω, πέραν της ίδιας της κωμόπολης, και την ευρύτερη περιοχή. Ξεχώρισα την Καλίδονα, χωριό […]

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ταξιδιωτικό ρεπορτάζ ήταν αυτό που μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσω πρώτη φορά τη Ζαχάρω, τη γνωστή κωμόπολη της Ηλείας, που φημίζεται για την εκτεταμένη αμμουδερή παραλία της και το όμορφο ηλιοβασίλεμά της.

Όπως ήταν φυσικό, θέλησα να γνωρίσω, πέραν της ίδιας της κωμόπολης, και την ευρύτερη περιοχή. Ξεχώρισα την Καλίδονα, χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά, με όμορφη θέα. Εκεί επισκέφθηκα το λαογραφικό μουσείο και το σπηλαιώδες εκκλησάκι της Παναγίας Bαρκού, σε μικρή απόσταση.

Tο λαογραφικό μουσείο, δημιούργημα του Πολιτιστικού Συλλόγου της Kαλίδονας, στεγάζεται στο παλαιό δημοτικό σχολείο του χωριού και περιλαμβάνει πλούσια λαογραφική συλλογή (έπιπλα, υφαντά, κεντήματα, οικιακά σκεύη, γεωργικά εργαλεία, φωτογραφικό υλικό κ.ά.).

Πάντως, η εικόνα που χαράχτηκε ανεξίτηλα στη μνήμη μου από αυτό το ταξίδι είναι η πλατιά αμμουδερή παραλία της Ζαχάρως, τα κύματα της θάλασσας και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

Ζαχάρω-σα, θυμάμαι, τον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα!

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Ζαχάρω, την ευρύτερη περιοχή, αλλά και όλους τους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024