Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιόνια στο καμπαναριό

Χιόνια στο καμπαναριό

Μέρες γιορτινές, βρέθηκα πριν από λίγα χρόνια στη Νικήσιανη Καβάλας, την όμορφη κωμόπολη του Παγγαίου. Φυσικά, από το πρόγραμμα των εκεί περιηγήσεών μου δε θα μπορούσε να απουσιάζει η επίσκεψη στο σημαντικότερο προσκύνημα της ευρύτερης περιοχής, την Παναγία την Εικοσιφοίνισσα, σε μια απόκρημνη χαράδρα του Παγγαίου, στα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Ένα παχύ […]

Μέρες γιορτινές, βρέθηκα πριν από λίγα χρόνια στη Νικήσιανη Καβάλας, την όμορφη κωμόπολη του Παγγαίου. Φυσικά, από το πρόγραμμα των εκεί περιηγήσεών μου δε θα μπορούσε να απουσιάζει η επίσκεψη στο σημαντικότερο προσκύνημα της ευρύτερης περιοχής, την Παναγία την Εικοσιφοίνισσα, σε μια απόκρημνη χαράδρα του Παγγαίου, στα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Ένα παχύ στρώμα χιονιού στόλιζε στα λευκά τα δέντρα και τις στέγες της βυζαντινής μονής, συνθέτοντας ένα όμορφο σύνολο μαζί με το βαθύ γαλάζιο του ουρανού. Φυσικό κάλλος και ανθρώπινη δραστηριότητα σε αρμονική συνύπαρξη.

Η μονή με τη μακρά και πολυκύμαντη ιστορική διαδρομή συνέβαλε τα μέγιστα στη διατήρηση της Ορθοδοξίας, αποτέλεσε δε πνευματικό και εθνικό κέντρο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πατήστε εδώ για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για τη Νικήσιανη, το Παγγαίο, καθώς και όλους τους οικισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Γιάννης Τούντας

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024