Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Αξία εστίν» η Θεσσαλονίκη!

Στο ναό του Αγίου Δημητρίου φιλοξενείται έως τις 31 Οκτωβρίου η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστίν», που αφίχθη στη Θεσσαλονίκη από τον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους. Η θαυματουργή εικόνα, που εξέρχεται από το Άγιον Όρος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, […]

Στο ναό του Αγίου Δημητρίου φιλοξενείται έως τις 31 Οκτωβρίου η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστίν», που αφίχθη στη Θεσσαλονίκη από τον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους.
Η θαυματουργή εικόνα, που εξέρχεται από το Άγιον Όρος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη κατόπιν αιτήματος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Καθημερινά αναρίθμητοι πιστοί συρρέουν στο ναό του Αγίου Δημητρίου, αναζητώντας την ευλογία της Παναγίας, ηθική ανάταση και ψυχική ανακούφιση.
Η φιλοξενία της εικόνας στον ιστορικό ναό της Θεσσαλονίκης και ο επικείμενος εορτασμός της τριπλής επετείου για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (Α’ Βαλκανικός Πόλεμος, Οκτώβριος 1912), τη
γιορτή του πολιούχου, Δημητρίου Μεγαλομάρτυρος του Μυροβλήτου, και το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου προσφέρουν την καλύτερη αφορμή για να επισκεφθείτε τη Θεσσαλονίκη και να απολαύσετε τις διακοπές σας στην πρωτεύουσα της Βόρειας Ελλάδας.
Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για τη Θεσσαλονίκη και την ιστορία της.

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024