Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δονούσα, γεια σου...

Δονούσα, γεια σου…

Η Δονούσα, το νησί των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση για ήσυχες διακοπές ειδικά αυτή την εποχή. Γνώρισα την Δονούσα με μια απίστευτη μπουνάτσα, σπάνια για Αιγαίο, και το γαλήνιο τοπίο της με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Ο Σταυρός, πρωτεύουσα και λιμάνι της Δονούσας, απλώνεται σε χαμηλό ύψωμα με κατάλευκα σπίτια που […]

Η Δονούσα, το νησί των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων αποτελεί μια ξεχωριστή πρόταση για ήσυχες διακοπές ειδικά αυτή την εποχή.

Γνώρισα την Δονούσα με μια απίστευτη μπουνάτσα, σπάνια για Αιγαίο, και το γαλήνιο τοπίο της με κέρδισε από την πρώτη στιγμή.

Ο Σταυρός, πρωτεύουσα και λιμάνι της Δονούσας, απλώνεται σε χαμηλό ύψωμα με κατάλευκα σπίτια που αγναντεύουν το πέλαγος.

Επιβλητικές είναι δαντελωτές ακρογιαλιές της περιοχής της Καλοταρίτισσας στο βορειοανατολικό τμήμα νησιού και θαυμάσιες οι παραλίες Λιβάδι και Κένδρος στο νότιο τμήμα.

Ενδιαφέρουσες είναι επίσης και οι περιπατητικές διαδρομές της Δονούσας όπου μπορείς να γνωρίσεις όμορφες ακρογιαλιές με γαλαζοπράσινα παλαιά αγροτικά σπίτια και ξωκλήσια της υπαίθρου του νησιού.

Κάθε χρόνο στις 13 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται στο νησί το πανηγύρι του Σταυρού στην ομώνυμη εκκλησία. Έτσι λοιπόν και φέτος η Δονούσα περιμένει το πανηγύρι της και προσκαλεί όλους όσους θέλουν να γλεντήσουν με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια προσφέροντας κρασί και το τοπικό φαγητό «πατατάτο» (κρέας κοκκινιστό με πατάτες).

Η Δονούσα γιορτάζει, Δονούσα γεια σου και στην υγειά σου!

Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες για τη Δονούσα.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024