Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκιάθος, χρυσάφι η Αργυρώ η κουνίστρα...

Σκιάθος, χρυσάφι η Αργυρώ η κουνίστρα…

“Τα λουλούδια είναι σαν τη γυναίκα, τα χαϊδεύεις και τα μυρίζεις, δεν τα κόβεις”, φώναξε η Αργυρώ σε δύο προσκυνητές της Παναγίας την ώρα που αυτοί πήγαν να κόψουν ένα βασιλικό.

“Τα λουλούδια είναι σαν τη γυναίκα, τα χαϊδεύεις και τα μυρίζεις, δεν τα κόβεις”, φώναξε η Αργυρώ σε δύο προσκυνητές της Παναγίας την ώρα που αυτοί πήγαν να κόψουν ένα βασιλικό. “Η γυναίκα είναι μόνο για χάδια και τρυφερότητα”, είπε και συνέχισε: “Ανάψτε κεράκι μέσα στην εκκλησία, προσκυνήστε και ελάτε στην παρέα μας να πιείτε καφέ”.

Ήταν μικρό παιδί, κοριτσάκι ακόμη, το 1986, η Αργυρώ Φυλτζανίδου, όταν αποφάσισε να αφιερωθεί με αγάπη και μεράκι, στη φροντίδα του μοναστηριού της Παναγίας της Κουνίστρας ή Εικονίστριας στη Σκιάθο. Τα χρόνια πέρασαν, και η Αργυρώ, με την ίδια πάντα αγάπη, συνέχισε να καλωσορίζει τους επισκέπτες του μοναστηριού, χαμογελαστή και πρόσχαρη, και να αναφέρεται με δέος και συγκίνηση στα θαύματα της Παναγίας. Σωστή απόλαυση ο ελληνικός καφές της Αργυρώς κάτω από τη σκιερή κρεβατίνα και μεθυστικό το άρωμα των πανέμορφων λουλουδιών που μοσχοβολούν ολόγυρα.

H μονή της Παναγίας της Kουνίστρας (Eικονίστριας), προστάτιδας της Σκιάθου, ιδρύθηκε το 17ο αιώνα. Tο καθολικό της μονής έχει τοιχογραφίες 18ου αιώνα και αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024