Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άριας: από στεριά, θάλασσα και... αέρα!

Άριας: από στεριά, θάλασσα και… αέρα!

Η Αγία Ειρήνη Κύθνου, αναμφισβήτητα η πιο γραφική γωνιά του νησιού, παραμένει σημείο αναφοράς και συνάντησης επωνύμων και απλών ταξιδευτών....

Η Αγία Ειρήνη της Κύθνου, αναμφισβήτητα η πλέον γραφική γωνιά του νησιού, παραμένει σημείο αναφοράς και συνάντησης επωνύμων και απλών ταξιδευτών.

Αυθεντικό είναι το κυκλαδίτικο χρώμα του μικρού οικισμού, κατάλευκα τα σπίτια του, μοναδικό το γαλήνιο τοπίο της Αγίας Ειρήνης, της Αγιαερήνης, όπως την ονομάζουν όλοι όσοι τη γνωρίζουν καλά. Το απάνεμο φυσικό λιμανάκι της στολίζουν πολυάριθμες ψαρόβαρκες, δεμένες στο μόλο ή στα ανοιχτά.

Την ομορφιά του τόπου συμπληρώνει το φημισμένο εστιατόριο «Άριας» του Κώστα Βλαστάρη (Σούμας, το «καλλιτεχνικό» του), που μεταμόρφωσε το παλαιό καφενείο του πάππου του σε σύγχρονο εστιατόριο. Τα τραπέζια στην προκυμαία, με ομπρέλες το πρωί και κεράκια το βράδυ, υποδέχονται τους φίλους του μαγαζιού, που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη στιγμή χάρη στην ατμόσφαιρα, τη θέση και τη διακόσμησή του.

Για τα υπόλοιπα φροντίζει ο Σούμας… Δικός σας από την πρώτη στιγμή, φιλικός και με χιούμορ, προσφέρει ό,τι τραβάει η όρεξή σας, από καφέ ελληνικό μέχρι αστακό! Πάντα φρέσκα τα ψάρια του Σούμα, ενώ οι αστακοί περιμένουν την ώρα τους κολυμπώντας μέσα στο κλουβί!

Και το δυνατό χαρτί του εστιατορίου, η κουζίνα της Ελένης, της συζύγου του Κώστα, και της Μαριέττας, της μητέρας του, της μάνας όπως τη φωνάζουν ακόμη και οι πελάτες για τα χρυσά της χέρια και τη μαγειρική της.

Πολλοί φθάνουν στην Αγία Ειρήνη οδικώς από κάθε γωνιά της Κύθνου, άλλοι πάλι διά θαλάσσης, με φουσκωτά, ταχύπλοα ή ιστιοπλοϊκά σκάφη. Όμως, μην παραξενευτείτε αν δείτε να προσγειώνονται ακόμη και ελικόπτερα στο μικρό λιβάδι του οικισμού.

Στο εστιατόριο «Άριας», στην Κύθνο, οι φίλοι του Σούμα φθάνουν από στεριά, θάλασσα και… αέρα!

Πατήστε εδώ για να βρείτε όλα όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για την Αγία Ειρήνη και τους υπόλοιπους οικισμούς της Κύθνου.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024