Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκθεση φωτογραφίας για τη λίμνη Κάρλα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βόλου

Έκθεση φωτογραφίας για τη λίμνη Κάρλα στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Βόλου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Άγριων Ζώων (3/3/2017), εγκαινιάζει την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 19:00 έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Υδάτινες διαδρομές: Λίμνη Κάρλα», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο Βόλο. Παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό του Τάκη Τλούπα και του Βαγγέλη Ξένου, η έκθεση θα ταξιδέψει το κοινό στο πολιτιστικό […]

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Άγριων Ζώων (3/3/2017), εγκαινιάζει την Παρασκευή 3 Μαρτίου και ώρα 19:00 έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Υδάτινες διαδρομές: Λίμνη Κάρλα», στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στο Βόλο.

Παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό του Τάκη Τλούπα και του Βαγγέλη Ξένου, η έκθεση θα ταξιδέψει το κοινό στο πολιτιστικό τοπίο της λίμνης Κάρλας (της αρχαίας Βοιβηίδας), στο δραματικό τοπίο της αποξήρανσής της (1962), αλλά και στην προσπάθεια ανασύστασής της μετά το 2010.

Ο Τάκης Τλούπας (1920-2003), από τους σημαντικότερους έλληνες φωτογράφους, κατέγραψε τη ζωή στη λίμνη Κάρλα «οργώνοντας» τη Θεσσαλία, ενώ απαθανάτισε και την αποξήρανσή της. Με το έργο του θέλησε να αφυπνίσει συνειδήσεις και να ξεπεράσει το φυσικό γεγονός, ανακαλύπτοντας και αποκαλύπτοντας πίσω από αυτό την ουσία της ανθρώπινης παρουσίας.

Ο Βαγγέλης Ξένος, γεννημένος το 1958, καταγράφει την αναγέννηση της λίμνης με φωτογραφικές λήψεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και σε πολλές και διαφορετικές ώρες της ημέρας. Τις δυνατές εικόνες τού χθες διαδέχονται οι έντονες και ζωηρές χρωματικές «διηγήσεις» της επαναδημιουργίας της λίμνης, δείχνοντας ότι η λύπη για την απώλεια μπορεί να μεταλλαχθεί σε ένα είδος «δεύτερης ευκαιρίας» για τη φύση.

Διάρκεια έκθεσης: 3 Μαρτίου-10 Ιουνίου 2017

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον αριθμό 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024