Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλοκαίρι 2016 στο Δήμο Σαρωνικού: το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Καλοκαίρι 2016 στο Δήμο Σαρωνικού: το τερπνόν μετά του ωφελίμου

Ένα σημαντικό τμήμα της Νότιας Αττικής, περιοχής ιδιαίτερα προσφιλούς σε όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας, καταλαμβάνει ο Δήμος Σαρωνικού, που δημιουργήθηκε από τη συνένωση των πρώην Δήμων Καλυβίων Θορικού και Αναβύσσου και των πρώην Κοινοτήτων Κουβαρά, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας. Οι υπέροχες αμμουδερές παραλίες και οι γραφικές βραχώδεις ακρογιαλιές, οι λιγότερο και περισσότερο γνωστές περιοχές […]

Ένα σημαντικό τμήμα της Νότιας Αττικής, περιοχής ιδιαίτερα προσφιλούς σε όλους τους κατοίκους της
πρωτεύουσας, καταλαμβάνει ο Δήμος Σαρωνικού, που δημιουργήθηκε από τη συνένωση των πρώην Δήμων Καλυβίων Θορικού και Αναβύσσου και των πρώην Κοινοτήτων Κουβαρά, Παλαιάς Φώκαιας και Σαρωνίδας.

Οι υπέροχες αμμουδερές παραλίες και οι γραφικές βραχώδεις ακρογιαλιές, οι λιγότερο και περισσότερο γνωστές περιοχές φυσικού κάλλους (δάσος Κουβαρά κ.ά.), σε συνδυασμό με τις αμέτρητες ευκαιρίες για κάθε είδους διασκέδαση, δικαιολογούν απόλυτα την έντονη κίνηση που παρατηρείται όλες σχεδόν τις εποχές του χρόνου στις περιοχές του Δήμου Σαρωνικού.

Τα σημαντικότερα οικιστικά κέντρα είναι τα Καλύβια Θορικού, έδρα του Δήμου Σαρωνικού, η Ανάβυσσος, ο Κουβαράς, η Παλαιά Φώκαια και η Σαρωνίδα.

Οι εξαίρετες παραλίες στη Γαλάζια Ακτή Λαγονησίου, στον Άγιο Νικόλαο Λαγονησίου, στο Λαγονήσι, στη Σαρωνίδα, στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, στην Ανάβυσσο, στο Μαύρο Λιθάρι, στην Παλαιά Φώκαια και στο Θυμάρι αποτελούν πόλους έλξεως για πολυάριθμους κατοίκους της πρωτεύουσας, αλλά και για ένα μεγάλο αριθμό τουριστών που επιλέγουν την Αθήνα και την ευρύτερη παραλιακή ζώνη για τις διακοπές τους.

Αξίζει, μάλιστα, να προστεθεί ότι η παραλία της Αναβύσσου αποτελεί αγαπημένο σημείο εκκίνησης για τους λάτρεις των
φουσκωτών στις θαλάσσιες εξορμήσεις τους.

Ο Δήμος Σαρωνικού δεν αρκείται, όμως, στην όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής, αλλά επιχειρεί και ένα άνοιγμα προς την κατεύθυνση του πολιτισμού, ώστε να συνδυαστεί το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Έτσι, ο Δήμος υποδέχεται το καλοκαίρι του 2016 με μια σειρά ιδιαίτερα αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που έχουν ως κεντρικό άξονα την ψυχαγωγία, την πνευματική καλλιέργεια, τη διατήρηση της παράδοσης, της ιστορικής μνήμης και του λαϊκού πολιτισμού.

Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Σαρωνικού για το καλοκαίρι του 2016 μπορούν να παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024