Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Sunseeker 75 στην Κέρκυρα: Για τα μάτια του μόνο!

Το Sunseeker 75 στην Κέρκυρα: Για τα μάτια του μόνο!

Πάει καιρός, και συγκεκριμένα από το 1981, που ο θρυλικός βρετανός πράκτορας James Bond είχε επισκεφθεί την Κέρκυρα, όπου και γυρίστηκαν πλάνα της ταινίας For your eyes only. Το φετινό καλοκαίρι ο γνωστός ηθοποιός Πιρς Μπρένταν Μπρόσναν επισκέφθηκε το νησί του Ιονίου. Την ίδια χρονική περίοδο ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά ναυπηγεία υπερθεμάτισε στην επίσκεψη […]

Πάει καιρός, και συγκεκριμένα από το 1981, που ο θρυλικός βρετανός πράκτορας James Bond είχε επισκεφθεί την Κέρκυρα, όπου και γυρίστηκαν πλάνα της ταινίας For your eyes only. Το φετινό καλοκαίρι ο γνωστός ηθοποιός Πιρς Μπρένταν Μπρόσναν επισκέφθηκε το νησί του Ιονίου.

Την ίδια χρονική περίοδο ένα από τα μεγαλύτερα βρετανικά ναυπηγεία υπερθεμάτισε στην επίσκεψη του εσθλού κλέους ηθοποιού, δίνοντας ένα ισχυρό «παρών» στην Κέρκυρα. Ο λόγος για τη Sunseeker, η οποία έχει αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις με τον 007, αφού τον τροφοδοτεί με τα σκάφη της, ώστε να αντεπεξέλθει στις επικίνδυνες αποστολές του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που στην ταινία Quantum of Solace ο βρετανός πράκτορας έχει την τιμή να επιβαίνει στο πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε η Sunseeker, το Soreveign 17, το οποίο πλοηγεί ο ίδιος ο ιδρυτής του ναυπηγείου, Ρόμπερτ Μπρέιθγουαϊτ.

Αυτήν τη φορά την παράσταση έκλεψε το μοντέλο Sunseeker 75, σε μια εκλεπτυσμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην παραθαλάσσια περιοχή του ξενοδοχείου Corfu Imperial. Το επιτελείο της φίρμας, με επικεφαλής τη διευθύντρια Ελλάδας, κυρία Λία Τσικουδάκη, και τον υπεύθυνο πωλήσεων, κύριο Νικόλαο Μακρίδη, καλωσόρισε τους καλεσμένους της προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να δουν εκ του σύνεγγυς το νέο μοντέλο.

Ένα σκάφος που χαίρεσαι να το βλέπεις, πόσω μάλλον να το ζεις. Το σκάφος της εκδήλωσης αποτέλεσε το υπ’ αριθμόν ένα που κατασκευάστηκε από τη Sunseeker, και βρίσκεται στην Κέρκυρα για επαγγελματικούς λόγους, αφού θα δραστηριοποιηθεί στο chartering, προσφέροντας διακοπές υψηλού επιπέδου, ενώ ενδείκνυται και για το κοινό που επιθυμεί να συνδυάσει την παραμονή του στο ξενοδοχείο ή σε μια βίλα με μια κρουαζιέρα σε κοντινό νησί με υπηρεσίες πέντε αστέρων. Επίσης, το σκάφος και το πλήρωμά του προσφέρονται σε όσους επιθυμούν την πραγματοποίηση ενός πρωτότυπου και ιδιαίτερου δείπνου στη θαλάσσια περιοχή της νήσου.

Το ερίτιμο Sunseeker 75 δείχνει να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανωτέρω χρήσεις, αφού εξοπλιστικά διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που το καθιστούν κατάλληλο για την άνετη φιλοξενία 8 συνολικά ατόμων, διαμέσου των τεσσάρων καμπινών του που συνοδεύονται από ισάριθμα λουτρά και των τριών καταστρωμάτων του.

Όσο για τα υπηρεσιακά του χαρακτηριστικά, αυτά του προσδίδουν τη δυνατότητα να κινηθεί με αξιοπρεπείς επιδόσεις που αγγίζουν τους 34 κόμβους στο μέγιστο των στροφών, ενώ εξαιτίας των διαστάσεών του είναι ευέλικτο, προσφέροντας πρόσβαση σε μέρη που δεν μπορούν να επισκεφθούν μεγαλύτερα σκάφη, στην περίπτωση δε που φέρει θαλάσσιο τζετ ή φουσκωτό σκάφος αυξάνει τις παροχές ως προς τους ενοικιαστές.

Τα προαναφερθέντα φρόντισαν να αναδείξουν οι υπεύθυνοι της Sunseeker μέσα από τις ομιλίες τους, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα της επίσκεψης στο εσωτερικό του σκάφους. Μεταξύ άλλων, το λόγο πήρε και ο υπεύθυνος της γερμανικής βιομηχανικής εταιρείας και κατασκευής κινητήρων, Motoren und Turbinen Union (MTU), ο οποίος ανέφερε τα πλεονεκτήματα των μηχανών που εξοπλίζουν το σκάφος, συμπεριλαμβάνοντας την οικονομία που προσφέρουν, όση τουλάχιστον μπορούν, αφού οι δέκα κύλινδροι της κάθε μηχανής, όσο προηγμένη και αν είναι, ζητούν διαρκώς καύσιμο, ενώ η τεχνολογία στις μηχανές θαλάσσης, όσο υψηλή κι αν είναι, δεν έχει φθάσει ακόμη στα επίπεδα που προσφέρονται σε άλλα πεδία μέσω υβριδικών ή ηλεκτρικών μηχανών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο λειτουργικό κόστος.

Η καλά οργανωμένη δεξίωση περιελάμβανε και ορισμένες παράπλευρες παρουσίες, όπως της εταιρείας Pantaenius Yacht Insurance, ενώ τη λάμψη στο event προσέφερε κερκυραϊκή εταιρεία με τα κοσμήματά της, τα οποία εκτέθηκαν στο εσωτερικό του σκάφους.

Ανάλογες εκδηλώσεις που να σχετίζονται με τη ναυπηγική βιομηχανία δεν είθισται να πραγματοποιούνται τακτικά στη χώρα μας, έστω και αν ενδείκνυται, αλλά δεν επιλέγεται λόγω κυρίως της μεγάλης απόστασής της από τις έδρες των ναυπηγείων. Το βέβαιο είναι ότι με αυτές τις εκδηλώσεις αυξάνεται η δημοτικότητα και το γόητρο των περιοχών που τις φιλοξενούν σε ένα ευρύ κοινό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό.

Σημ.: Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην Sunseeker και τον ιδιοκτήτη του σκάφους, κύριο Bart Jan Manten, για την ευγενική παραχώρησή του.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024