Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανακαλύψτε την Toulouse, τη Metz και την Deauville με τα φτερά της Aegean!

Ανακαλύψτε την Toulouse, τη Metz και την Deauville με τα φτερά της Aegean!

«Ένας καλλιτέχνης δεν έχει άλλη πατρίδα στην Ευρώπη εκτός από το Παρίσι», σύμφωνα με τον Νίτσε. Αν, όμως, δεν είσαι καλλιτέχνης, αλλά ταξιδευτής, η Γαλλία έχει να επιδείξει πολύ περισσότερους εναλλακτικούς προορισμούς από τη γαλλική πρωτεύουσα. Οι έλληνες ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τη γαλλική φινέτσα, που αναπτύσσεται εκτός του Παρισιού: […]

«Ένας καλλιτέχνης δεν έχει άλλη πατρίδα στην Ευρώπη εκτός από το Παρίσι», σύμφωνα με τον Νίτσε.

Αν, όμως, δεν είσαι καλλιτέχνης, αλλά ταξιδευτής, η Γαλλία έχει να επιδείξει πολύ περισσότερους εναλλακτικούς προορισμούς από τη γαλλική πρωτεύουσα. Οι έλληνες ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τη γαλλική φινέτσα, που αναπτύσσεται εκτός του Παρισιού: τρία νέα γαλλικά τουριστικά παράθυρα ανοίγει στο ελληνικό κοινό η Aegean, βάζοντας στον ταξιδιωτικό μας χάρτη τρεις πόλεις-στολίδια.

Toulouse, Metz και Deauville είναι από τις 13 Απριλίου τρεις νέοι πόλοι έλξης, που κάθε άλλο παρά ζουν στη σκιά του Παρισιού και καλούν πλέον τον έλληνα ταξιδευτή να τις ανακαλύψει.

Toulouse: η Ροζ Πόλη

Στο πάνθεον των πόλεων με πραγματική μεσαιωνική ατμόσφαιρα η Toulouse, η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, δεν μπορεί παρά να κατέχει μια ξεχωριστή θέση. Η λεγόμενη και Ροζ Πόλη (La Ville Rose), η Toulouse, βρίσκεται στη νοτιοδυτική Γαλλία, κοντά στα Πυρηναία Όρη και στα σύνορα με την Ισπανία, ενώ απέχει ελάχιστα από τον Ατλαντικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο.

Ο μεσαιωνικός χαρακτήρας της συνδυάζεται αρμονικά με την μποέμ ατμόσφαιρά της, με την Toulouse να σφύζει από ζωή χάρη στους φοιτητές και τους φιλόξενους κατοίκους της. Εκτός από την πολιτιστική παράδοση, τη μουσική, το νόστιμο φαγητό και τη διαρκή καινοτομία, η πόλη αποτελεί και την καρδιά της ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας, αφού φιλοξενεί την έδρα της Airbus.

Metz: γραφική ομορφιά

Η Αθήνα έχει περισσότερα κοινά με την πόλη της βορειοδυτικής Γαλλίας Metz απ’ όσα φανταζόμαστε, αφού, για παράδειγμα, από τη συγκεκριμένη περιοχή της Γαλλίας πήρε το όνομά της η «δική μας» περιοχή Μετς στον Ιλισό.

Η Metz, πρωτεύουσα του νομού του Μοζέλλα και μία από τις τέσσερις περιφέρειες της Λωραίνης, είναι σήμερα η διοικητική πρωτεύουσα της περιφέρειας της Λωραίνης. Αν και ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους ως Divodurum, πήρε το σημερινό της όνομα από τη φυλή Mettis των Κελτών. Φιλοξενεί έντονο το γερμανικό στοιχείο, καθώς την περίοδο 1871-1918 ανήκε στη Γερμανική Αυτοκρατορία, αν και η πλειοψηφία του πληθυσμού ήταν πάντα γαλλική, ενώ σήμερα στην πόλη ομιλούνται και η γαλλική και η γερμανική γλώσσα.

Deauville: η παρισινή Ριβιέρα

Η Deauville, ένα από τα πιο διάσημα παραθαλάσσια θέρετρα της Γαλλίας, δικαιώνει στο έπακρο τον τίτλο της ως παρισινή Ριβιέρα. Αν και μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα δεν αποτελούσε παρά μόνο έναν αχανή βοσκότοπο, έκτοτε εξελίχθηκε σε ένα κοσμικό θέρετρο για τουρίστες υψηλών απαιτήσεων, μια μοναδική λουτρόπολη σε ύφος μπελ επόκ.

Το πιο κοντινό στο Παρίσι παραθαλάσσιο θέρετρο αποκαλείται, και όχι άδικα όπως θα διαπιστώσει ο ταξιδιώτης, βασίλισσα των νορμανδικών παραλιών, αλλά και ανοιχτό μουσείο, αφού, όπως μαρτυρούν τα εκατοντάδες αρχοντικά, αποτέλεσε τον οδηγό για τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου τύπου αρχιτεκτονικής στη Γαλλία.

Περπατήστε στη Deauville Beach, για να πάρετε μια γεύση από το παρελθόν και μια εικόνα από το μέλλον, με τα ανακτορικού τύπου σπίτια και ξενοδοχεία κατά μήκος της διάσημης παραλιακής. Και μην παραλείψετε να πάρετε το τρενάκι Petit Train de Deauville και να περιηγηθείτε στο λιμάνι, στις μαρίνες, στις πλατείες και στα εντυπωσιακά ξενοδοχεία της πόλης, που αποτελούν τουριστικό σημείο αναφοράς από μόνα τους.

Όποιο κι αν είναι το κίνητρό σας, οι τρεις αυτοί νέοι προορισμοί σάς κλείνουν το μάτι για ένα εναλλακτικό ταξίδι στη γαλλική κουλτούρα και τον κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής εκτός Παρισιού.

Κάθε ταξίδι είναι και μια νέα πρόκληση άλλωστε, και η Aegean μπορεί να σας φέρει πιο κοντά σε αυτές τις νέες προκλήσεις βάζοντας απευθείας πτήσεις για αυτές τις τρεις μαγικές γαλλικές πόλεις.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024