Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Καστανογιορτή 2014 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας

Η Καστανογιορτή 2014 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Καστανογιορτή στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, έλαβε χώρα στο μοναδικού φυσικού κάλλους πάρκο του Αγίου Αθανασίου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τοπικά τραγούδια από τη χορωδία γυναικών Μουζακίου, παραδοσιακούς χορούς, μουσικό πρόγραμμα και πτήση ανεμοπτεριστών στην πίστα της περιοχής. Σε […]

Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Καστανογιορτή στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας.

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, έλαβε χώρα στο μοναδικού φυσικού κάλλους πάρκο του Αγίου Αθανασίου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε τοπικά τραγούδια από τη χορωδία γυναικών Μουζακίου, παραδοσιακούς χορούς, μουσικό πρόγραμμα και πτήση ανεμοπτεριστών στην πίστα της περιοχής.

Σε όλους όσοι έλαβαν μέρος στην εκδήλωση προσφέρθηκαν τοπικά φαγητά, γλυκά, κρασί και άφθονα κάστανα.

Ο Ελληνόπυργος (Γράλιστα, η παλαιότερη ονομασία του) είναι ένας παραδοσιακός οικισμός της Καρδίτσας, χτισμένος αμφιθεατρικά στα βορειοανατολικά υψώματα των Αγράφων.

Το χωριό, με ζωή πολλών αιώνων, οφείλει την ονομασία του στα ερείπια ενός αρχαίου κτίσματος που διατηρείται εντός των ορίων του. Αναφέρεται ότι στην περιοχή του Ελληνόπυργου εγκαταστάθηκε σε νεαρή ηλικία και έδωσε την πρώτη μάχη του κατά των Τούρκων ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο οικισμός υπέστη καταστροφές από τους Τούρκους κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, το 1854 και το 1878.

Ο Ελληνόπυργος μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ορμητήριο για εξορμήσεις στη λίμνη Πλαστήρα, στα σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της ευρύτερης περιοχής, καθώς και στα υπόλοιπα αξιοθέατα της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Για διαμονή σάς προτείνουμε το ξενοδοχείο Αρχοντικό Ελληνόπυργου, ένα πλήρως αποκατεστημένο αρχοντικό του τέλους του 19ου αιώνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024