Πάσχα στη "Νεφέλη" της Σκύρου, τι καλύτερο;

Ειδυλλιακό τοπίο της Σκύρου
Ειδυλλιακό τοπίο της Σκύρου
Σκύρος, ανεμόμυλος στη θέση Πουριά
Σκύρος, ανεμόμυλος στη θέση Πουριά
Σκύρος, το λιμανάκι του Μώλου
Σκύρος, το λιμανάκι του Μώλου
Η υπέροχη θέα στα Μαγαζιά και το Μώλο
Η υπέροχη θέα στα Μαγαζιά και το Μώλο
Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη θέση Πουριά
Το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στη θέση Πουριά
5 φωτογραφίες
Φωτό:
Η Σκύρος, το μεγαλύτερο και νοτιότερο νησί του συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων, βρίσκεται ανατολικά της Εύβοιας. Απέχει γύρω στα 24 ναυτικά μίλια από την Κύμη της Εύβοιας, με την οποία συνδέεται με καθημερινά ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Η Σκύρος, που χαρακτηρίζεται από έντονες αντιθέσεις, διαθέτει λόφους με πεύκα, βραχώδη ορεινά τοπία, ειδυλλιακές απόμερες ακρογιαλιές, πανέμορφους ορμίσκους, εκτεταμένες παραλίες, θαλάσσιες σπηλιές.

Νησί με βαθιές ρίζες στην ιστορία, η Σκύρος γοητεύει κάθε επισκέπτη, καθώς διατηρεί την παραδοσιακή της ταυτότητα και σέβεται την ελληνική λαϊκή παράδοση. Το κάστρο, τα περίφημα σκυριανά σπίτια, οι εκκλησιές της πρωτεύουσας, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα γραφικά ξωκλήσια συνθέτουν τη μοναδική εικόνα του νησιού.  

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν η πλατεία Κύπρου (Μπρουκ) με το άγαλμα της αιώνιας ποίησης, τα σκυριανά αλογάκια (πόνι), τα καταστήματα ξυλογλυπτικής και κεντημάτων, το Αρχαιολογικό Μουσείο με τη λαογραφική συλλογή, ο προϊστορικός οικισμός στο Παλαμάρι της Σκύρου, το αρχαίο λατομείο στη θέση "Πουριά".

Μια ποιοτική επιλογή διαμονής στη Σκύρο αποτελεί το ξενοδοχείο Νεφέλη. Χτισμένο στην είσοδο της Χώρας, με προδιαγραφές 4*, αποτελείται από 5 κτίρια διακοσμημένα με διαφορετικό στυλ, όλα με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση του νησιού.

Εδώ μπορείτε να απολαύσετε πλούσιο ελληνικό πρωινό με αγνά προϊόντα και να δοκιμάσετε νέες τοπικές γεύσεις στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Στη φάρμα του συγκροτήματος μπορείτε να διαλέξετε τα δικά σας φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Πάσχα στη "Νεφέλη" της Σκύρου, τι καλύτερο;

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

Τίτλος*
Γράψτε το σχόλιό σας*
Ονομα που θα εμφανιστεί στο σχόλιό σας
E-mail
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά

Γράψτε το κείμενο όπως το διαβάζετε παρακάτω:
Αν το κείμενο δεν είναι ευδιάκριτο, πατήστε εδώ να δημιουργηθεί νέο κείμενο.